Severek yaptım bu görevi. 2011 senesinde Fetöcü şerefsizler yüzünden özel kuvvet askeri olamadım. Hayırlısı böyleymiş dedik yıllarca. Askerlikle bi sorunum olmadi, olanın da kanından şüphe ederim.
Fakat, fakat... Zorunlu askerlik tamamen olmasa da acemi birliği ile yeterli görülmeli veya mümkünse kaldırılmalı. İlk seçenek tercih sebebidir.
Neden? Askerlik, savaş gününde ölme ve öldürme sanatıdır. Savaş dışında ise bu sanata hazırlanma, hazır olma mesleğidir. Bu sanat ve meslek tercih edilmiş olmalıdır. Tercih edilmemişse o genci zorla askere almamalıdır.
Ayrıca... Ben evleneceğim, binbir zahmetle çocuk büyüyeceğim, bugünün değeriyle 20 yaşına gelen bir çocuğa ortalama 15-20 milyon masraf yapacağım, kaka bezinden tut üniversite masraflarına kadar emek vereceğim, sonra o çocuk gidip dağda şehit olacak öyle mi? Peki askerliği meslek olarak seçmiş olanlar o esnada napıyo? Azınlığı hariç, çoğusu cephe gerisinde benim oğlum gibi bir sürü askerle küfürlü diyaloglar kuruyor, çay getir ordan lan bana diye üslupsuz emirler yağdırıyor, askerlikten anlamayan iki günlük o çocukların basit hatalarında bile en ağır hakaretleri ve dayakları sıralıyor. Sonra da ertesi gün o kafalar gelip bana başımız sağolsun oğlunuz şehit olsun diyecek öyle mi?
Arkadaşlar... Hepimiz askerlik yaptık. Neyin ne olduğunu biliyoruz. Elbette her asker öyle değil ama genellikle böyle sinir bozan rütbeliler daha çok anlatılır.
İyiliğin de sana, kötülüğün de sana, edebin de ahlakın da sana. Bu mesleği seçtiysen, beni sen koruyacaksın. Oğluma hakaret ederek, dayak atarak, aşağılayarak şanlı olamazsın. Bu devlet sana iyi bir nişancı olman için binlerce mermi sıktırıyor. Hakkını ver ve şanınla asker ol, kutlu ol. Garibanın çocuğunu ezme. Teknoloji de gelişti. Sözleşmeli erlerin de var. Napicaksan onlarla yap. Devlet zorunlu askerleri artık cepheye göndermemekle doğrusunu yapıyor. Dağdaki it antrenmanlı, benim çocuğum ise kalemden başka bir şey tutmamış. Ne işi var ulan orda? Murat 131 ile Mercedes kapışır mı kardeşim? Oraya dozer gondereksin ki ne var ne yok silsin süpürsün. Bu milletin çektiği acı bir değil iki değil. Daha ne yapacak, ne kadar feda edecek bu millet. Hadi abi.