| İçeriği Görebilmeniz için Üye olmalı / Giriş Yapmalısınız..! | | Bunun böyle olması biraz mecburi olsa da bence en çok Kürt halkını sevindirdi. Çünkü bölgede örgüt sebebiyle Kürt halkı da çok acılar çekti.
Örgütün tasfiye sebeplerinden biri Türkiye'nin teknolojik anlamda mesafe kat edip, dağa asker göndermeden operasyon yapabilmesinden, İsrail'in de bundan ötürü örgütün insan gücünden eskisi gibi faydalanamayıp bölgedeki terörizm politikasından vazgeçmesidir.
Silahlı savaşın devam etmesindense, silahsız bir şekilde siyasetin devam etmesini, diyalog kurulmasını tercih ederim. En azından hükümet, bir zamanlar pkk ypg pyd terör örgütü değildir diyen Kılıçdaroğlu gibi demeçler vermiyor. İstanbul seçimlerini hdp ile kol kola kazanırken sorun yok ama pkk ya silah bıraktıran hükümete sıra gelince sorun çok. Ben bunu riyakarlık olarak görürüm. Dağdan inmelere kamu görevi verilmesinden endişe ediyoruz ama belediyelerde işe koyulduklarında sesimiz çıkmıyordu nedense.
Erdoğan veya Bahçeli, Özal'ın verdiği tavizleri verirse, kötü ihtimalle özerklik gibi bir duruma düşülürse buna elbette karşı duracağız. Fakat kan dökülme ihtimalini kaldırıp siyasete devam etmelerinde sorun görmüyorum. Kaldı ki bu siyaset temiz bir siyaset olacaksa sorun olmayacak. Bunu da zamanla göreceğiz. Kürt halkının özerkliğe ihtiyacı yok. Bunu isteyerek parti desteklerlerse çok pişman olurlar. Kuzey Irak'ın halini görüyoruz. Anadolu'daki hiçbir Kürt oraya gidip yerleşmeyi düşünmüyor. Sebebi ise oranın kaotik durumu.
Hakan Fidan ve İbrahim Kalın operasyonel reflekslerini son 10 yıldır gayet şeffaf ve kararlı bir şekilde yürütüyorlar. Özellikle kendilerini bu konuda destekliyorum. Halkımız için hayırlısı ve güzeli olsun inşallah.