Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ekim 2020, 01:31   #7
Reyhan
𝐏𝐚𝐫𝐥𝐚 ✨
Reyhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Bir ekonomi mezunu olarak malesef gerçekçi yorumlar yapacağım. Endüstri 4.0 ve Tarım 5.0 başlayalı çok oldu. Yani dünya Çin'in emek gücünden yararlanma düşüncesini çoktan terk etmeye başladı bile ama her zaman olduğu gibi biz biraz geriden geliyoruz..Örnekleri yok mu var ; benim şu an yükseğimi yaptığım okul Tarım 5.0 üzerine çalışan bir kurum. Ama çok daha fazla olmalı ; dikey tarım ve nesnelerin interneti anlayacağınız şekilde.

Eveet kalkınmanın yolu tarım. Fakat büyümenin değil. Bu yüzden sadece yerli üretim olunca büyüyeceğimizi düşünmekte yanlış bir düşünce ama kendi kendimize yetmeye başlarız bunu söyleyebilirim. Neden sadece kalkınmanın yolu diyebilirsiniz ; çünkü üretim faktörleri sadece ham madde üzerine kurulmaz. Ham madde, emek, sermaye ve en önemlisi girişimden oluşur. Bu yüzden diğerleri olmadan büyümeyi beklemek gafletten başka şey değildir.

Peki korona ne kadar etkiledi derseniz bu süreci çin üzerinden değil birbirimiz üzerinden etkiledi diyebilirim. Çalışmalar durdu çünkü bir araya gelemiyoruz. Çalışamıyoruz. Üretemiyoruz. Hastalarımız var, ölenlerimiz. Belki ölüm sayısı çoğu hastalıkla eş değer. Ama hasta sayısı çok daha tetikleyici. Çalışan sayısına yansıyınca geri gitmek de çok normal bu süreçte.

Ee lafı biraz uzun tuttum sanırım ;d ilk kez benim konuşabileceğim bi alan geldi önüme napim ;dd

barisiyormus her orman , yanginiyla. .