| İçeriği Görebilmeniz için Üye olmalı / Giriş Yapmalısınız..! | | Yoo ben çok zırıl zırıl ağlayan erkek gördüm. Ben dahilim buna... Duygusal olmayan insan ağlayamaz, sevdikleri için endişelenmez, mücadele etmez... Kaldı ki erkeklerin en zayıf noktasıdır sahiplenmek, sevdikleri için endişelenmek, mücadele etmek...
İşte bu noktada sonda yazacağımı başta yazayım:
Yukarıda belirttiğim sebeplerden yola çıkarak gönül rahatlığıyla ifade ederim ki; bir ekek duyarsız bir hareket yaptıysa inanın bunun (haklı ya da haksız) bir ya da birkaç sebebi vardır.
Size daha net cevap vermek isterdim ama erkekler için duygusuz derken hangi konuda /konularda duygusuzluğu kast ettiğiniz belli değil.
Sanırım kendi yaşadığınız ya da gözlemlediğiniz bazı tecrübelere istinaden daha çok ikli ilişkilerden yola çıkarak böyle düşünüyorsunuz.
Hepimizin duyguları var.
Çünkü, insanın doğasında vardır duygu.
Ama gösteriş şekillerimiz farklıdır. Bazen olaya, konuya, karşıdaki kişiye/kişilere göre değişebilir.
Ayrıca, bizim gibi bir türlü gelişememiş ülkelerin kültürüne sahip coğrafyalarda (özellikle orta doğudan bu tarafa) erkekler; duygularını belli etmeyecek şekilde yetiştirilir.
Bunun sebebi yukarıda bazı arkadaşların yazdıkları / ima ettiklerinin aksine, dik durmak, aciz gibi görünmemek vs için değil; (ister sokak, ister mahalle, ister köy, ister kasaba, ister şehir) içinde yaşadığımız sosyo-kültürel ve ekonomik çevrenin etkileri, yetiştirildiğimiz dini öğretiler, töre ve tabu ile gelenek-görenek gibi etkenlerin baskısı altında yüklenen kodların da etkisi çoktur.
Ve maalesef; acımasızlığın, şiddet ve suçun çok olduğu yerlerde duygusallık barınmaz. Buralarda taviz/koz vermekle eş anlamlı olabilir duyguyu belli etmek.
Diğer taraftan kadın veya erkek fark etmez; bazen karşı tarafın hoşuna gitmeyen bazı olumsuz duyguları ya da duyarsız davranışları "ETKİYE TEPKİ" olarak gösterir. Karşı taraf zorlar bazen. Bıktırır belki de... Özellikle kkadınlar duygu konusunda daha çok beklenti modundadır. Hatta çoğuna gördüğü ilgi, şefkat vs yetmez bile...
Siz hangi konuda/konularda duygusuzluğu kast ettiğinizi belirtirseniz daha net yaklaşım da sunabilirim.
Esenlikler dilerim... |