Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Haziran 2025, 10:59   #1
ExCaLuBuR
✓
ExCaLuBuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mülk Sûresi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

--------------------------------


Mülk Sûresi Hakkında

Mülk sûresi Mekke’de nâzil olmuştur. 30 âyettir. İsmini, birinci âyette geçen اَلْمُلْكُ (mülk) kelimesinden alır. تَبَارَكَ (tebâreke) kelimesiyle başladığı için, Tebâreke Sûresi diye de isimlendirilmiştir. Ayrıca sûre, kendisini okuyanları kabir azabından koruduğu yönündeki bir rivayetten hareketle اَلْوَاقِيَةُ (Vâkiye: koruyucu), اَلْمُنْجِيَةُ (Münciye: kurtarıcı), اَلْمَانِعَةُ (Mâni‘a: engelelyici) ve اَلْمُجَادِلَةُ (Mücâdile: savunucu) isimleriyle de anılır.

Kur’ân-ı Kerîm’in bu sûreyle başlayan 29. cüzü, “Tebâreke cüzü” olarak bilinir. Mushaf tertîbine göre 67, nüzûl sırasına göre ise 77. sûredir.


Alıntı:
Kaynak ; Kuran Mektebi ve Kuranvemeali ( Dini bilgiler ve çalışmaları için teşekkür ederiz. )
________________

🚀 TemaDepo ✦ Premium WordPress Temaları ✦ Canlı Demo Sistemi ✦ SEO & Kurulum Hizmetleri ✦ [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]