19 Mayıs 2025, 15:19
|
#1 |
| | 🎶DolunayFm'in Yayıncılarından ''Merve' ile Röportajımız🎶 
İrcrehberi sayfamızın bu ayki DJ röportaj konuğu, Busohbet ailesinin içten ve samimi sesi DJ Merve.
Yayınlarında sıcak sohbeti, forumda paylaştığı yazıları ve güncel müziklerle dolu playlistleriyle dinleyenlerin gönlünde yer edinen Merve’yi sizlerle daha yakından tanıştırmak istedik. Keyifli okumalar dileriz. Sean: Merhaba Merve, nasılsın? Busohbet’te birkaç kere dinledim listeni, beğendim. Seni hiç tanımıyorum ve bu soruyu samimi olarak soruyorum. Radyonun başında sesiyle bize eşlik eden kişi kimdir? Kendini nasıl anlatırsın? Merve: İyiyim, teşekkür ederim. Sen nasılsın?
Tabii ki... Adım Merve, İstanbul’da yaşıyorum. Anaokulu öğretmeniyim ama şu an çalışmıyorum. Hayvanları çok seviyorum; bir köpeğim ve dört kedim var. Arada masal ve hikâyeler yazıyorum. Kendimi şöyle anlatırım: Yeri geldiğinde konuşkan, zaman zaman susan, tez canlı biriyim. Sean: Çok tatlı bir yaşam tarzın var, Allah bozmasın. (Amin)
Demek ki ruh haline göre değişen, bazen suskun bazen konuşkan ama her hâlükârda enerjisi olan birisin. Tez canlı dedin; bu durumun yayınlarına nasıl yansıyor? Yayında spontane hareket etmeyi mi seviyorsun, yoksa daha planlı mı ilerlersin? Merve: Evet, dediğine katılıyorum. Çok teşekkür ederim. Bu özelliğimi yayınlarıma pek yansıtamıyorum çünkü heyecanlanıyorum. Yine de dinleyici beni anlıyor. Planlı ilerliyorum, plansız yayın yapmam. Sean; Bence heyecan güzel bir şey. İşini ne kadar ciddiye aldığını ve sevdiğini gösterir. Hem planlı olup hem de dinleyicisiyle samimi bir bağ kurabilmek herkesin harcı değil. Şimdi biraz daha içini dök bakalım. Merve, sanal alemde yayın yapma fikri nereden çıktı? Merve: Tabii ki, heyecan güzel şey. Evet, herkesin harcı olduğunu ben de düşünmüyorum; mütevazı olamayacağım.
Sanal alemde yayın yapmak arkadaşımın fikriydi. "Senden güzel yayıncı olur." deyip beni kandırdı. Ben de ilk başlarda bayağı heyecanlıydım ama sonradan alışmaya başladım. Sean: Tatlı bir kandırmaca olmuş diyelim. Ama iyi ki de olmuş, severim ben playlisti güncel tutanları.
Yayınlarında genellikle hangi tarzları dinletmeyi seviyorsun? Ya da sen mikrofon başında değilken kulaklığında en çok hangi şarkılar çalıyor? Merve: Katılıyorum, iyi ki yayıncı olmuşum diyorum.
Yayınlarımda genelde yeni çıkan şarkıları dinletmeye çalışıyorum. Bazen istek şarkılar çaldığım da oluyor. Kendim dinlerken özellikle Türk pop şarkıları tercih ederim. Arabesk istekler oluyor; kendim çok sevmiyorum ama istek olunca kırmıyorum, o zaman birlikte dinliyoruz. Sean: Yani müziğin nabzını tutan, gündemi takip eden bir yayıncısın. Türk pop’un vazgeçilmez ismi kim? Şarkılarıyla seni en çok etkileyen sanatçı kim olur? Merve: Öyle sayılırım. Candan Erçetin’dir. Hem şarkılarıyla hem de duruşuyla beni gerçekten etkiliyor. Sean: Ben de severim, kraliçedir.
Gelelim forumumuza... Sonuçta bu röportajı İrcrehberi sayesinde yapıyoruz. Burası senin için ne ifade ediyor? İrcrehberi'ne katıldığında ne bekliyordun? Şimdi düşündüğünde burada olmanın en güzel yanı ne sence? Merve: Evet, iyi ki diyorum İrcrehberi. Çünkü forum benim için çok şey ifade ediyor. İlk başta günün stresini atmak için giriyordum. Maalesef yaşadığımız ülke çok stresli. Bir şey beklemiyordum; sadece yorum yazıp çıkmak istiyordum ama sonradan başka üyelerin de yazdıklarını okumaya, cevap vermeye başladım. Ben onları tanıdım, onlar beni tanıdı. Sıcak kanlı duruşları sayesinde yeterince stres varken sakin kalmamı sağladı diyebilirim. O yüzden iyi ki burası. Burada olmanın en güzel yanı ise özgürce, dilediğin başlıkta yorum yapabilmek. Sean: Haklısın, ben de keyifle okuyorum.
İrcrehberi’ni hiç bilmeyen birine burayı nasıl anlatırsın? Sence burayı özel yapan şey ne? Merve: Burası gerçekten iyi bir platform. Kaliteli ve düzgün insanların varlığıyla devam ediyor. Burayı özel yapan şey; istediğim paylaşımın altına özgürce yorum yazabilmek, tabii ki saygı çerçevesinde. Seni yönlendirenin olmaması. Sean: Evet, bu ortamı sağlayan yönetime ve ekibe de teşekkür ederiz.
Şu an yayın yaptığın Busohbet ve DolunayFM’yi biraz anlatır mısın? Orası nasıl bir sunucu? Yayıncılar ve dinleyicilerle olan iletişimleri nasıl? Merve: Busohbet ve DolunayFM’de biz gerçekten aile gibiyiz. Az ve öz insanlarla bir aradayız. Birbirimize saygılıyız. Hoş, sakin ve çok kaliteli bir ortam oluşturduğunu düşünüyorum. Yayıncılarla dinleyiciler arasında iletişimde hiçbir sorun yok. Yayıncı, dinleyicisinin sesine kulak veriyor. Arada istek şarkı da çalınıyor. Her şey gayet normal. Sean: Birliğiniz daim olsun… (Amin)
Söz uçar, yazı kalır derler. Biz de Merve’yle bu muhabbetimizi yazıya düşürdük. Busohbet’ten, İrcrehberi’ne; geçmişten bugüne güzel bir tanışma oldu kendi adıma. Katkın ve içtenliğin için teşekkür ederim. Yollarının hep güzel insanlarla kesişmesini dilerim. Merve: Ben de çok teşekkür ederim. Güzel dileklerin ve samimi sohbetin için. Hem forumda hem yayınlarda herkese bol bol keyif, neşe ve sağlık diliyorum. Umarım hep birlikte güzel dostluklar biriktirmeye devam ederiz. Sevgiyle kalın! [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________ Üslup muhattaba göre şekil alır . |
|
| |