Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ocak 2025, 21:19   #6
Narco
Narco - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Çocukluğumdan beri örümcek ve yarasa dahil çok çeşitli hayvanlar besledim. Kerkenezi, ebabili, ineği, ördeği, kaplumbağası, kazı, tavuğu ve daha neler neler. Kedi ve köpeği zaten saymıyorum haddi hesabı yok.

Ben bu işten şunu anladım. Evde beslenmesi kolay olsa bile hiçbir hayvanı bahçesi olmayan bir eve hapsetmemeli. Kedi dahil. Hayvanların yeryüzüne yayılma ve üreme haklarını elinden almak son derece yanlış bir davranış. İnanç konusunda ise günahtır. Kendisi hapsolmamış bir insan, hapisliğin ne demek olduğunu anlamıyor.

Hele hele kuşbazlar. Kafeste bile doğsa hiçbir kuşun kafesi hak edecek bir suçu olamaz. Dışarıda yaşayamaz bahaneleri de beyhude. Sen onun her gün bedduasını alacağına, sal gitsin özgürce ölsün ölecekse. Kuşu kafese, kediyi eve hapsetmek nedir ya? Bazısı da kuşun evde kafesten çıkıp uçabildiğini söyleyerek savunur. Mahkumlar da beton bir bahçede volta atabiliyorlar bilginiz olsun. Gökyüzüne kanat açamayan kuş senin evinde gezinse ne olur ey gafil. Kedileri yavrudan alıp ev prensesi yapıyorlar, sonra da diyorlar ki dışarıda yapamaz. Tamam da sen körelttin, sen girdin bu hayvanın günahına. Kedi dediğin hayvan dışarıda yapamaz olur mu hiç?

Hiçbir hayvanın dünyada yaşama hakkını elinden alamayız. Bağın bahçen vardır ve ona göre düzenek kurmuşsundur eyvallah. Ama aksi halde kötü.

True to its name, Narco loves sleep.