| İçeriği Görebilmeniz için Üye olmalı / Giriş Yapmalısınız..! | | Daha geçenlerde bir itiraf sayfasında bir paylaşım gördüm.
Belki gündemden bir haberdi, belki kurguydu. Etkileşim almak için uydurulmuş olabilir.
İçeriği üç aşağı, beş yukarı şu şekilde: Eski eşimle boşanmadan öncesinde mal varlığı, evlilik öncesinde edinildiğinden tüm mal varlığını annesinin üzerine geçirmiş.
Buna mukabil, evliliğimiz sırasında fıtık rahatsızlığı ortaya çıktı ve işsiz kaldı.
Evliliğimiz boyunca bir işe de giremedi.
Bir yıl evli kalıp boşandık.
Şimdi ben çalışıyorum diye eski eşime maaşımın 1/4 oranında nafaka ödemek zorundayım.
Sadece bir yıl evli kaldığım erkeğe maaşımdan her an düzenli olarak ödeme yapmayı doğru bulmuyorum!
Ne olur bana yardım edin, bir fikir verin!
Bu paylaşıma gelen yorumlarda ise eşitlikten dem vurulmuş, kadının nafaka ödemesi gerektiğine hemcinsleri bile ikna olmuş görünüyordu.
Yorumlayan kadınlar bile erkeğin mal varlığını annesinin üzerine geçirmesi kurnazlığını görmezden geliyordu.
Kendi fikrimce bir kadına veya bir erkeğe süresiz nafaka ödenmesi asla doğru değildir.
Evlilikten olan çocuklara bakacak tarafa bakım masraflarının yarısına tekabül edecek kadar bir ücret ödenmesini uygun bulabilirim ancak.
Tabii bu da sonsuza dek değil.
Bilekler kan içinde, dişler kenetli, ayaklar çıplak
ve ipek bir halıya benzeyen toprak,
bu cehennem, bu cennet bizim.
Kapansın el kapıları, bir daha açılmasın,
yok edin insanın insana kulluğunu,
bu davet bizim....
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür
ve bir orman gibi kardeşçesine,
bu hasret bizim...
Nâzım HİKMET |