Konu: Türkçe Rap
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Eylül 2020, 14:22   #9
Siyahizm
Banlı Üye
Siyahizm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Eftamintokoftiden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


Beyefendi rap dinlemeyi çok seviyorum hatta neredeyse tek rap dinliyorum.. Sizin dediğiniz gibi ergenlerin dırdır yapmasını dinliyor olsaydık bu yorumunuzda kullandığınız bazı kelimelere diss atar gibi bir şeyler yazardım.. Standart bir cümle vardır bilirsiniz; zevkler ve renkler tartışılmaz.
Şu dönemde neredeyse düşüncelerimizi rahatça ifade edemiyoruz - rahatça ifade eden bir müzik türü(o yüzden de alınmalar oluyor, ifadeler falan) olduğundan herkes kendine göre parçalardan bir şeyler alıyor. Oturup tüm gün demetler handeler dinlemeyip de susamamı ve müziğin bir şeyleri değiştireceğini düşünen kişileri dinlediğimiz için sizden özür dileriz. Biz de bilirdik sadece dıptıs dıptıs müzikleriyle eğlenmeyi ama hayat bu değil sizde böyle düşünüyorsunuzdur herhalde..
Kim neyi dinliyorsa bırakın dinlesin yahu.. Her şey bitti milletin dinlediği müziğine mi laf yapmak kaldı? Kimse kalkıp youtubede paylaşılan 10kelime 4cümleden oluşup 100m dinlenmesine bir şey demiyor da rap kültürünü koca koca adamların ergenler gibi dırdır yapmasını konu alması bana garip geldi..
Aklıma geçenlerde benim olmazsan taciz ederim şarkısının sahibi olan nihat doğanın rap müzik bu ülke için en büyük tehlikedir demesi geldi aklıma
Zevkler ve renkler illaki tartışılmaz ama benim nacizane görüşüm bir şeyi hızlı söylemek bir duygu, durum ifadesi olamaz bence. ses ve konuşma insanın en güzel özelliklerinden biridir. bizi milyonlarca yıl bir arada tutup cağlara taşıdı.
rap müzik bu güzelliği bozan zırva bir seslendirmedir.
misal rock müzikte o haykırışlar derinden gelen sert isyandır. slow müzik duyguları daha narin ve sade aktarıyor. arabesk isyanın ta kendisi ve sesi en güzel çıkış biçimlerindendir. türküler tam doğa tablosu gibi anlatış biçimi. opera zaten bir sanat. bu böyle gider.
ama rap'i anlayamıyorum. çılgınca, hızlı hızlı bişeyleri söylemeye çalışmak bana çok duygusuz geliyor. yani çok samimiyetsiz. hani ortada bir duygu var ise bile onu yaşatmıyor sanki. rap işte. dinleyen kitlesini gördükçe zaten ne kadar haklı olduğumu görüyorum