| İçeriği Görebilmeniz için Üye olmalı / Giriş Yapmalısınız..! | | Hani hep dürüstlükten bahsedilir ve dürüst ol canımı ye gibi ifadeler kullanılır ya. Siz de dürüst olursunuz ki ben dürüstlüğün kişilik yapısı olduğunu düşünüyorum aslında; oldum demekle olmuyor ağzınızdan fırlıyor dürüstlük…
Dürüstçe açık açık söylersiniz düşüncelerinizi.
Ne karşınızdakinden çekinirsiniz.
Ne onun kırılacağı umrunuzda olur
Ne sentimental ruh yapısı sizi etkiler, direkt dürüstçe söylersiniz her şeyi.
Bugün çok mu çirkinim diyene evet deyip çirkinliğinin ayrıntısını anlatırsınız mesela.
Ya da zekasının geri olup olmadığını sorana gerçek fikrinizi iletirsiniz. Geriyse geri diyebilirsiniz çünkü çekinmezsiniz kimseden.
Aynı şeyi çıkar ilişkinizin olduğu kişilere de yapabilmektesinizdir. Tüm dünyaları kaybedeceğinizi bilseniz de ahlaksıza ahlaksız demekten geri duramazsınız. Alkışlayamazsınız onu.
Fakat sonra doğru laflarınızdan dolayı sert görünür ve kötü kalpli olmakla da yargılanabilirsiniz.
Bana gerçek fikrini söyle diyen insanlar; gerçekleri duyduklarında ağır gelir ve kızarlar.
Neden gerçekleri duymak ağır geliyor doğruyu söylettirmeye çalıştığınız birinden?
Kaldıramayacaksanız neden dürüst ol diyorsunuz?
İnsanın doğası budur hep bizi mutlu eden şeyleri duymak görmek isteriz canımızı acıtan şeyleri görmezden geliriz bize söylendiğinde de o anda tepkimizi gösteririz ama biliriz bize söylenenler gerçektir asıl olan odur. Gerçekleri kabul etmek zordur bunu kabul edebildiğimiz kadar hayatımızı daha iyi sürdürürüz, yalanla dolanlar nereye kadar güzel hayat sürebilir ki?