Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ekim 2024, 20:07   #1
Zenia
Zamanın izleri kalır...
Zenia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Yumurta zam şampiyonu oldu ancak maliyeti kurtardı

Temel gıda maddeleri içinde yer alan yumurta zam şampiyonu oldu. Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, "Fiyatlardaki bu artış ağustos ve eylül ayı arasındaki farktan dolayı oldu. Ben ağustosta yüzde 50 zarar ederken yüzde 33 zam geldi. Üretim boyutunda maliyeti karşılıyor" dedi

Eylül ayında en fazla artan gıda ürünü yüzde 34.25 ile yumurta oldu.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Başkanı İbrahim Afyon, yumurta fiyatlarındaki bu artışın ağustos ve eylül ayı arasındaki farktan dolayı olduğunu söyledi. Afyon, "Ben ağustosta yüzde 50 zarar ederken yüzde 33 zam geldi. Yani maliyetine çıkmış" dedi.

MALİYETLERİMİZ ŞUANDA ARTIŞ TRENDİNDE"

Son olarak maliyetlerinin ocaktan bugüne kadar yüzde 25 arttığını belirten Afyon, "Geçen ay 2.60 TL'ye mal ettiğim yumurtayı şimdi 2.46 TL'ye mal ediyorum ve bu maliyetlerimiz şu anda artış trendlerinde. Tekrar 2.60 TL'ye çıkabiliriz" şeklinde konuştu.

YUMURTA ÜRETİMİ ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Temmuz 2023’te 1 milyar 683 milyon 177 bin adet olan tavuk yumurtası üretimi 2024 Temmuz ayında artarak 1 milyar 706 milyon 925 bin adet oldu. Ocak-Temmuz döneminde ise yüzde 5,2 arttı.

Kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]