Azerbaycan, BRICS'e resmi başvuruda bulundu Azerbaycan, pazartesi günü gerçekleşen Putin - Aliyev görüşmesinin ardından BRICS'e resmi başvuruda bulundu.
Pazartesi günü Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Azerbaycanlı mevkidaşı İlham Aliyev görüşmesinin ardından, Azerbaycan, BRICS'e resmi olarak başvuruda bulundu. BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika Cumhuriyeti) terimi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın ekonomilerini kastetmek için kullanılır. BRICS, bu ülkelerin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşur.
2011 yılında Güney Afrika Cumhuriyeti’nin birliğe katılmasına kadar orijinal dört üye BRIC (ya da İngilizce “the BRICs”) olarak adlandırılmıştı. Aynı yıl Çin’in Sanya kentinde düzenlenen zirveye Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma’nın da katılımı ile BRIC grubu adını BRICS olarak değiştirdi. BRICS ülkeleri arasındaki ikili ilişkiler eşitlik, karşılıklı olarak devlet işlerine karışmama ve ortak fayda ilkeleri üzerine kuruludur.
Kaynak : Sputnik Türkiye
________________ Üç şeyini bozma; Karakterini, kalbini, vicdanını.. |