Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Temmuz 2024, 03:20   #1
Quin
Quin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Bu Firmadan Uzak Durun

Öncelikle tüm forum üyelerine güzel paylaşımlar diliyorum. Keşke buraya yazacağım ilk paylaşım mesajı daha güzel olsaydı; fakat ne yazık ki, en azından benim açımdan biraz sinir bozucu bir paylaşım olacak. Ancak, buradaki arkadaşlara bundan sonraki ticaretlerinde bir nebze de olsa yardımcı olacağını düşünerek mutlu olmaya çalışıyorum.

Evet arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi "Bu Firmadan Uzak Durun!" Peki, bu firma hangi firma? Gerçi kendilerine firma demek pek doğru bir yaklaşım olmayacak çünkü sizlerin de bildiği gibi ticaret ahlak, edep ve dürüstlük gerektirir. Ticaret, kişinin kendi ahlakını yansıttığı bir aynadır aslında. İşte tüm bu saydıklarım bir kişide yoksa, bu kişi para için her şeyi yapabilir. Nitekim, bahsi geçen ve merdiven altı bile denilemeyecek seviyedeki bu firma da aynısını yaptı.

Bahsettiğim firma [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Şimdi sizlere bu firmayla yaşadığım olayı anlatmak istiyorum.

Ben kendi sunucum için otokur arayışı içerisindeydim ve bu arayışımın sonunda ne yazık ki bu firmaya denk geldim. Bu firmayla Skype üzerinden 3 Temmuz 2024 saat 14:39'da ilk konuşmamızı yaptık. Bu konuşmaların tüm görsellerini yazımın en sonunda paylaşacağım.

Görüşmeyi yaptığım kişi, şahsiyet kavramından nasibini almamış Tayfun Küçük adlı şahıstı. Kendisine elimde bir otokur olduğunu, fakat bu otokurun şu an sunucumda yer alan Alma Linux işletim sisteminde çalışmadığını belirttim. Otokuru şu anki sistemime uyumlu hale getirip getiremeyeceğini sordum. Bunun üzerine kendisi bana yeni bir otokur yazabileceklerini ve böylece kafamın daha rahat olacağını belirtti. Bu noktada defalarca, daha önce Alma Linux işletim sisteminde çalışır bir otokur yapıp yapmadıklarını sordum, emin olmak ve sonradan bir sorun yaşamamak adına. Ancak kendisi rahat olmam gerektiğini, hiçbir sorun çıkmayacağını belirtti, hatta sistemde 2 yıl garanti bile verdiklerini söyledi. Ne diyeyim, bu kadar yalan olur mu?

Bu görüşmemizden sonra otokur için ne kadar ödemem gerektiğini sordum. Kendisi daha ben sormadan fatura isteyip istemediğimi sordu. Ben de sanırım böyle bir seçeneğim var düşüncesiyle istemediğimi belirttim. Otokurun özelliklerini sordu, yapacaklarını anlattı ve 2000 TL olarak anlaştık. Bu ödemenin 1500 TL'sini iş başlamadan, kalan 500 TL'sini ise iş bitince yapabileceğimi belirtti. Teslimatı bir hafta sonra pazartesi günü yapabileceklerini, otokuru makineme hazır bir şekilde kuracaklarını söyledi. Benden makinemin bilgilerini filan aldı. Tüm bu konuşmalara istinaden bu şahsiyetsiz kişiye ilk ödemeyi, yani 1500 TL'yi gönderdim.

Arada birkaç kez Skype üzerinden kendilerine sorular sordum, belki bir umut otokurunuz hazır teslim edilecek derler diye ama kendi kendime hayal kurmuşum. 😊 Teslimat günü geldi ama ne yazık ki ne arayan ne soran vardı. Tekrar Skype üzerinden konuyla alakalı bir mesaj attım, fakat Tayfun Küçük yerine bana "Skype Destek" adında bir kişi cevap verdi. Bu kişiye otokur siparişim olduğunu ve ne zaman teslim edileceğini sordum. Ancak karşımdaki kişi, Tayfun Bey ile görüşme esnasında anlaştığımız fiyatın eski fiyat olduğunu ve fatura istemediğimi, ki kendilerinin bir firma olduğunu ve fatura kesmek zorunda olduklarını belirtti. Ben de bu teklifi benim yapmadığımı, Tayfun Bey'in söylediğini ve benim de bu söylem karşısında böyle bir seçeneğimin olduğunu düşünüp kabul ettiğimi belirttim. Fatura kesiminden sonra ödemem gereken tutar ne kadarsa ödeyeceğimi söyledim. Bu şahıs, Tayfun Bey'e gereken uyarıların yapıldığını belirterek kalan tutarın 900 TL olduğunu ve bu tutarı yatırmam gerektiğini belirtti. Buna istinaden ben de 900 TL'yi yatırıp kendilerine dekontu attım.

Daha sonra kalan ödemeyi yaptığımı belirttim. Kendileri konuyla alakalı site içerisinden ticket oluşturup dekontu atmam gerektiğini belirttiler. Ben de ticket atıp dekontu paylaştım. Gelen cevapta işleme başlandığını ve sıraya alındığımı söylediler. Beklemeye başladım. 😊 Bir gün, iki gün, üç gün ne arayan ne soran vardı. Yazdığım ticket'lara cevap alamıyordum. Sonra bu arkadaşların cenazesi olduğunu ve bu nedenle aksadığını belirttiler. Tamam dedim, yine beklemeye devam ettim. Yine bir gün, iki gün, üç gün geçti. Yazdığım mesajlara, cevap alamayınca başka yerlere çektiğim ve ima ettiğim şeklinde azarlama cevapları geldi. Hatta üslubumu bozduğumu söylediler. 😊 Bu firmadaki kuralmış, ticket'a geri dönüş 24 saatmiş. Bunca senedir ticaret yapıyorum, ilk kez böyle bir şey duydum. Nitekim, en son beni üyeliğim olan kendi sitelerinden de engellediler. Artık oraya da giremiyorum. 😊

Sanırım çok uzattım ama iyi oldu, içimi döktüm. Buradaki amacım, vermiş olduğum paradan ziyade, bu şahsiyet yoksunu insanları en azından deşifre etmek ve bundan sonra olası bir alışveriş yapmayı düşünecek olan arkadaşlara tavsiye niteliğinde olsun istedim: BU FİRMADAN VE BU ŞAHSİYET YOKSUNU ŞAHIS OLAN TAYFUN KÜÇÜK'TEN UZAK DURUN. BU ŞAHISLARIN AR DAMARI ÇATLAMIŞ…

HEPİNİZE SEVGİ VE SAYGILARIMI SUNUYORUM. BAŞINIZI ŞİŞİRDİM, KUSURUMA BAKMAYIN.

[CENTER]
ŞAHISLA YAPMIŞ OLDUĞUM İLK BAŞLANGIÇ KONUŞMASINDAN GÖRÜNTÜ
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]