| İçeriği Görebilmeniz için Üye olmalı / Giriş Yapmalısınız..! | | birakin insanlar ahlaksizliklarina aldiris etmeden musluman kimlikleriyle yasamaya devam etsinler. cok mutsuzsaniz ulke degistirin ya da icinize kapanarak insanlardan uzak durun.
Ne demek bırakın ya..
Toplumda yaşıyorsan toplumun belli başlı kurallarına riayet etmek zorundasın. Bizi bu günlere getiren bağlı olduğumuz din kadar örf adet gelenek göreneklerimizdi. toplumun bozulmasını dine bağlaman ya da bağlıyor gibi görünmen de yanlış. Hakeza Müslüman kimliklerine aldırış etmeden demişsin. ki.. Müslüman zaten yapmaz böyle birşey ama ola ki yaptı bir hata. Bunu yaymak değil ama görmezden gelmek de zulumdur. Bunu desen amenna. Kur'an-ı Kerîm'de, ''Sizden hayra çağıran, marufu emreden, münkerden vazgeçirmeye çalışan bir ümmet bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir" (Ali İmrân, 3/104)
Bu ayetten de açık açık anlaşılıyor ki İyiliği emretme, kötülükten alıkoyma her Müslümanın üzerine farzdır. Hakeza Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Sizden kim bir kötülük görürse onu eliyle değiştirsin; buna gücü yetmezse diliyle onun kötülüğünü söylesin; buna da gücü yetmezse kalbiyle ona buğzetsin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir''
Yani Biz müslümanız diyorsak.. Bana dokunmayan yılan 1000 yıl yaşasın diyemeyiz. Kul Hakkı. Komşuluk Hakkı v.s Her hakkı gözeten bir din de ki Müslüman Müslümanın kardeşidir şiarını benimsemiş bizler.. Müslüman kardeşinin kusurlarını görmezden gelemez düzeltmeye çalışır. Tabi bu kusuru dedikodu/gıybet malzemesi de yapamaz.
Bir iki de atasözü yazayım.. sadece dini açıdan değil toplum açısından da anlaşılır olsun. " Körle yatan Şaşı kalkar "
" Üzüm Üzüme baka baka kararız "
Yok öyle.. Günahı Sevabı bilmeyen adam iyiyi kötüyü ne bilecek ? Sen ses etme görmezden gel sonra yaptığı ahlaksızlığı da iyi sanıp yapmaya devam etmeyecek mi susarsak ? Aynı ahlaksızlığı sana ailenden birine ya da sevdiklerinden birine yapınca da görmezden gelebilecek misin ?
Ahlaksızlıklarıyla ulu orta rahat rahat gezebilecekler ? ve sen bu toplumun bozulmayacağını yada düzeleceğini mi sanıyorsun ?
Yani düşünsene böyle söylemiş olduğun ahlaksızlıkları yapan birinin oğlunla/ kızınla ya da eşinle arkadaş olduğunu ?
Adam gelicek benim evimin önünde ahlaksızlık yapacak ? Ben görmezden geleceğim..
Adam gelecek benim dini ailevi kültür milliyetçi değerlerime saygısızlık yapacak ben görmezden geleceğim.
Adam gelecek burada toplumun yozlaşmasını benim dinime bulacak..
Bi de çok mutsuzsanız ülke değiştirin diyor ya.. Sen beğenmiyorsan kalk git nereye gidiyorsan git arkadaşım.. |