Alıntı:
ihaveanidea Nickli Üyeden Alıntı
öncelikle söyleyim 5 litrelik sirke için bu tarif.
yaklaşık 5 kg amasya elmasının kabuğunu soyuyoruz(starking olmazmış güzel olmuyormuş.) daha sonra bu kabukları 5 litrelik bir bidonun içine koyuyoruz(cam ya da plastik olmasının bir farkı var mı diye sormadım unuttum.) daha sonra içine soyduğumuz elmalardan 2 tanesini dörde bölüp kabukların içine atıyoruz. içine de kaynamış ve tamamen soğumuş su koyuyoruz ağzına kadar. daha sonra içine bir tatlı kaşığı bal koyuyoruz. en sonda da bir çay bardağı kadar ev sirkesi koyuyoruz. en sonunda da bidonun ağzına çok ince bir bez geriyoruz(tülbent de olabilirmiş) en sonunda ağzını kapatarak bekliyoruz(ne kadar bekleyeceğimizi de sormadım ahahahah) |
Böyle bi tarifi ilk defa duydum, benim bildiğim cam daha kaliteli oluyor. Elmaları 4e bölüp çekirdekleri ve kabuklarıyla beraber yerleştiriyorsun. Üzerine kaynatılıp soğutulmuş suyu koyup limon tuzu ve şeker ekliyorsun yaptığın sirkeye göre miktarı değişiyor ve içerisine nohut atarsan süreç hızlanıyor. Ağzına dediğin gibi tülbent gerip iple etrafını sıkıyorsun iyice
Bekleme süresinde ara ara karıştırman gerekiyor elmalar zamanla dibe çöküyor tamamen dibe çökmesi zaten haftalar alıyor sonra süzüp kullanabiliyorsun.