Gel gelelim Katliam 4'den bahsedelim.
Massaka'nın kurduğu bir ordu gibi de anlayacağınız usta kalemlerden oluşan bir seri.
Katliam 4 yakın zamanda çıkmış olanıdır,çok beğendiğim için açıklamak istedim.
Başta yine her zamanki olduğu gibi güzel sesi ve lirikleri ile Anıl Piyancı,kendini öne atıyor.
''Çevirdiniz arkamızdan onca iş,bir gün döner demiştim size geri.''
''Bak artık bire biriz yok artık,Kral ya da vezir.''-Artık piyasada üretken olacağını belirten Anıl Piyancı hayranlarından yine tam not alıyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İkinci isim olarak Killa Hakan geliyor,yaşantısından bahsediyor her parçasındaki gibi.
''Kruezberg City Mod,City Of God''Kruezberg'de yaşadığını belirten ve bu şehri ''Tanrı Kent''(City Of God)Filmine uyarlamıştır ve mutlaka izlemenizi öneririm.
Üçüncü isim ise Eypio,Eypio son zamanlarda çok güzel işler çıkarıyor.
''Bu oyunu bozacak oğlum,emmioğlum tatar.''Bir planı var ve piyasayı yerinden oynatacağından bahsediyor''.
Gelelim Hidra'ya dördüncü isim olarak geliyor.Liriklerinin başında Rap kültürünün en önde gelen isimlerinden bahsediyor.'
'Favorin kim ? Mos Def,Big Pun(Punisher),Em(Eminem,Jay(Jay-Z),B.İ.G ,Pac(2Pac) Bir de Hidra.:''
Örnek aldığı usta kalemleri burada belirten Hidra,kendisinin de böyle birer efsane olacağını söylüyor.
Güzel ve büyüleyici arabesk tonuyla seslendiren Yener Çevik ise burada Pop müziğinin artık bittiğini yerini Rap Müziğin aldığını söylüyor.Demet Akalın,Aynur Aydın,Ece Seçkin gibi isimlerin onları önceden küçümsemelerini ele almış.
''Ben küçümsediğin,küçük esnaf.Sen büyük Restorant'ın camında yazan iflas.''
Kadıköy Tayfasından olan Selo altıncı isim olarak gelmiştir.
''Rap'in sancağı,Selo manyağının elinde''
''Onurumdu,omzumda duran müzik seti,beni diri tutan ritim ve müzik sesi.''
Selo'nun bu sözleri çok hoşuma gitti ve yanı sıra artık T-Rap'i bırakıp Türkçe Rap'e geçtiğini söylüyor.
Yedinci isim ise Joe Young.Joe Young ingilizce Rap'çi fakat ülkesinden çok tepki gördüğü için artık Türkler için Rap yapacağını söyledi ve artık bizim tarafımızda (:.(Massaka'nın Dostu.'')
Sözlerinde ise bu olayı çekiştiriyor fakat son sinematikte,Türk Bayrağını sırtına asıyor ve gösteriyor.Çok gururlandım.
Bu Proje'nin sahibi olan Massaka'nın vers'ü geliyor elbette son kilit isim olarak Part 1'in.
''Boşa at arazi,rapim çok asabi.Massaka assassin,oyunlar başlasin.''
Massaka tarzının Gangster olduğunu belirterek,katili oynadığını bahsedip ve planlarını yola koyacağını belirtiyor,çok üretken bir rapçi olan Massaka alter egosu olan Diablo'yu da oyuna katmayı unutmamış.
''Yine katliam,başlar yine vardiyam,Rastla benim baskıya,Rap mi ? Al askıya.
Telif hakları yüzünden birçok şarkıların kaldırılmasını hedef alan Massaka burada çok örnek bir duruş sergilemiştir.''
Part 2.
İlk Verse tabii ki de Diablo'da.Diablo'nun yazı stili çok iyi dediğim gibi bir hayal ürünü gibi Diablo .
''Bağcıklarını sıkı bağla şişko,Magazin,medya,basın.Diablo harbi psiko.''
Magazin haberleri bir ara Diablo ve 2 3 ismin de bulunduğu bir haber başlığında onları aşağılayacak laflar etti,Diablo ise burada bu durumu anlatmıştır.
2.Vers Tankurt Manas'da Flow ile dans eden Hidra ve Defkhan gibi isimleri örnek alan Tankurt,çok güzel bir iş çıkarmıştır.
''Yok,yok,yok benim ittifakım.Denemeyin,çünkü çoktan çözdüm bağını..''
Tek başına olduğunu ve bu yolda devam ettiğini söylüyor.
Cashflow'a da yer verilmiş burada.
''Kardeşlere friencheesing,ama nasıl ? Kimse boşuna kasılmasın.Tecavüzcü sapıkları,asın,asın,asın,asın.
Burada ki değinimini çok sevdim,artık ümitleri yükselten Cashflow Rap'çilere seslenmiştir,bu durumlara engel olmak için ve kesinlikle katılıyorum.
Tepki geliyor sonrasın da ise,M.O.B 'den ayrılan Tepki artık bu yolda tek başınadır.
'
'Tek işim üretmek,zindan olsa Rap,yerim bir ömür müebbet''.Rap'i burada bırakmayacağını sonuna kadar devam edeceğini ve üreteceğinden bahsetmiştir.''
Canbay&Wolker Bu iki isim piyasada çok yeni olmasına rağmen fazla bir hayran kitleleri vardır.Katliam 3 ve 4'te oynamışlardır,lirikaliteleri ise çok iyidir.
''Çektik cefa,dinledik,Sago-Ceza.''Burada geldikleri yeri unutmuyorlar bu çok iyi bir şey şuanda çoğu Rap'çi geldiği yeri unutmuş durumda.Canbay&Wolker;Sagopa ve Ceza'nın artık barışmasını söylüyorlar ve bekliyorlar.