Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Ağustos 2020, 17:05   #4
Loverman
Loverman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

her bir on senelik dönem kendi popüler müzik akımlarını doğurur. popüler olan, halkın o an olan yansıması gibidir. türkiye'nin günümüzde sosyal ve kültürel anlamda keskin ayrımlara gittiği ve insanların kontrollü şekilde cahilleştirildiğini göz önüne aldığımızda, popüler müzik tercihlerinin de neden bu yönde şekillendiğini anlayabiliriz.

bu elitist bir tavır değildir. parti görüşlerine indirgenecek bir durum da değildir. bu, bir bütün olarak, türk toplumunun kültürel algısının gerilediğine işarettir. popüler müziğin kalitesinin artması için, cem yılmaz'ın bir zamanlar dediği gibi "eğitim şart"tır.

milletimizde ne yazık ki atılamayan bir arabesk hayranlığı var. hepimizde var, kimse aksini iddia etmesin. fakat bu arabesk hayranlığının dizginlenmesi gerekiyor. aksi halde, sonuçları kalitesiz müzik, kalitesiz sözler, kalitesiz şarkıcılar oluyor.

türkiye'ye dönersek, yine youtube'un başımıza musallat ettiği cover müzisyenleri var. zeynep bastık, melek mosso, eda baba, manuş baba ve niceleri... bazıları hala cover ile yürüyor, bazıları albüm yaptı etti. ve tabii ki popülerler. sürekli cover yaparak kariyerini devam ettirmek ne kadar doğru, ne kadar samimi, bilemiyorum.

________________

bende dahil bilmiyorum aga ne zaman başladı, ne zaman bitti.. / neyi ne kadar sevdiysem, o kadarı gitti.