Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2024, 12:23   #23
Gamze
Gamze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Microsoft Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] öncelikle arayışının verimli geçmesini temenni ederim.

Ama yaşayacağın olumlu/olumsuz şeylerinde umarım farkında olarak gidişatını temin edebilirsin.

1- Yatırdığın bütçe ne kadar, 10-20-50-100 bin rakamlarla sana böyle bir sunucu kimse tahsis edemez edenlerinde irc userleri sunucuya değil sunucu sahibine tabidir aldığında sunucu boşalır verdiğin paraya yazık olur.
Öneri ; alacağın yerin web analizlerine bi bak bakalım site girişimi irc girişimi , irc girişi ağırlıkta ise uzak dur, ucuzda olsa uzak dur.
2- Ayıracağın bütçe ilk yatırım maliyetinden ibaret ise sunucu alma çünkü geliştirme ve kullanıcı devamlılığı için masrafların sadece ilk yatırım bütçesinden sonra da devam edecektir.
3- Sunucu ne kadar tanınıyor, ne şekilde tanınıyor iyi anlamda mı kötü anlamda mı bunları mutlaka araştır.
4- Alt siteleri varmı kaç tane var, hit kaynağı tam olarak hangi sitelerden geliyor bunları sana veriyor mu bunları incele.
5- Google üzerinde bir çalışmaları varmı varsa ne yapmış ne kadar yapılmış sonuç vermiş mi, domainin kendi potansiyeli de değerlendir.
6- Adwords ile bir sunucunun adam olduğunu bu memleket görmedi sende görmeyeceksin ekibinde işini bilen bir seocu mutlaka bulundur veya taşere et, ama ben seocuyum diyen birini değil projelendirdiği ve önceden veya şuan sıralamaya site koyabilmiş bir projesi varmı önce ona bak sonra rakamına bakarsın. ana kelime chat veya sohbet kelimelerinde sonuç vermiş bir projesi yok ise o arkadaşlardan da uzak dur.
7- Bir kaç arkadaşı sevindireceğim kafam rahat kendi sunucumda takılacağım diye düşünme sunucu sahibi olmak çok daha büyük sorumluluklarla uğraşmana ortam sağlayacak bunu kaldırabilecek maddi ve mental dönemde değil isen git büyük sunuculardan birinin kanalını kirala konu sadece para ise bak dalgana.

Seninle birlikte aynı payda da birlikte olacağını düşündüğün insanları test et, ama zaman ama para aynı iştahla aynı proje için çalışabileceğin birileri yok ise sadece aç görev alırız takılırız diyen bir ekip bu tarz işler için yeterli değil para verenin hissiyatı ile kuru kuruya takılan adamın hissiyatı hiç bir zaman bir olmaz.

Bu dediklerimi de dosthane şekilde söylüyorum, inşallah kulak arkadası yapmazsın. Saygılar.
Temenni icin thank you. Bu User sayisinda olan bir sunucu ortalama kac para eder bilginiz varmi yada gorus