Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Ağustos 2020, 08:38   #1
Yazgı
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 28. Haftanın Tartışması Okullar Açılmalı mı Açılmamalı mı?

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]




Merhaba arkadaşlar bayramda görmüş olduğumuz o hayret veren görüntülerden sonra sizce okullar açılmalı mı?

Bayram tatilini sahilde, denizde, tatil beldelerinde iç içe geçiren ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu o insan seli manzaralarını hepiniz görmüşsünüzdür. Uzun zaman binin altında seyreden vaka sayısının bir anda binin üzerine yeniden çıkması da bu durumun doğal bir sonucu. Gençlerin çoğu hiçbir belirti göstermeden bu hastalığı atlatabiliyor ancak riskli insanlara bulaştırırsa haberimiz oluyor riskli taşıyıcılıktan. Bu durumda çocukların sosyal mesafeye çok da uyamayacağı bir ortam olan okullar açılmalı mı?

Başka bir bakış açısıyla bakacak olursak; acaba okullar diğer yerlerden daha mı risksiz? Plajlardan, avmlerden daha güvenli olabilir elbette.. Bir diğer yönden vaka sayılarının üst düzeyde seyrettiği birkaç il varken eğitimin tüm illerde durdurulması hakkındaki görüşleriniz nedir? Sistemli bir şekilde bu duruma el koyulması gerekir mi?

Bir diğer yandan çocukların kaybının telafisi süre uzadıkça zorlaşıyor. 15 yaş altı çocuklarınsa uzaktan verilen eğitimden aldığı verim başka bir tartışma konusu olabilir. Ancak eğitimden önce de sağlık gelir kuşkusuz. Bu durumda okullar açılırsa ne gibi tedbirler alınmalı? Mesafe kuralının en az 1.5 2 metre olması gerekir. Okuldaki temizlik görevlilerinin artırılması bir diğer önlem olabilir. Ancak bu önlemleri almak da uygulatmak da o kadar kolay olmayabilir.

Sizce okul en güvenli yer midir yoksa bayramda gördüğümüz görüntülerden sonra vaka sayısının artış göstermesinin sürpriz olmayışı gibi okullar açılınca da vakalarda artış yaşanması sürpriz olmayacak mı?

Ve bir diğer önemli konu sizce bu kararı " Okulların açılıp açılmaması kararını" kim almalı? MEB mi yoksa Sağlık Bakanlığı mı?

Konu fikri için @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 'ya teşekkürler..