600 milletvekilini beslemenin anlamsızlığı Sayıları 600'e çıkarılmış torpil ayarlama memurları. neredeyse bütün giderleri devlet tarafından karşılanıyor. danışmanlarına ayrıca maaş alıyor. bu milletin nafakasını bunlar yiyor. yaptıkları ne peki? genel başkanlarının evet dediğine evet, hayır dediğine hayır demek. memleketlerine bile seçimden seçime gidiyorlar. yetkileri desen artık o da yok. bir cumhurbaşkanı kararnamesi 600 milletvekiline bedel.
milletvekili sayısı düşürülmelidir. istanbul, ankara, izmir, bursa, adana gibi büyük iller için en fazla 4; diğer iller için büyüklüklerine göre 3, 2, 1 milletvekili olarak güncellenmelidir.
Ama ama ama devam edersek....
ülkece çalışıyoruz. çiftçiler tarım ürünleri üretiyor, sanayiciler sanayi ürünleri üretiyor, nakliyeciler bu ürünleri taşıyor. bütün bir ülke çalışıyor. bütün bu çalışmalar sonunda bir katma değer oluşuyor. buna sermaye diyoruz. koca bir ülkenin sermayesi. toplanan bu sermaye sonra dağıtılıyor. hiçbir katma değer üretmeyen, hizmeti alınıp satılmayan milletvekillerine gidiyor. yine ürettiği mal veya hizmet olmayan din görevlilerine gidiyor (hem resmi hem özel din insanlarını kastediyorum). sonra sermayeyi pay etmeye devam ediyoruz. sistemi ayakta tutmak için katma değeri sıfır olan polislere gidiyor, bekçilere gidiyor. etrafında binbir terör örgütü ve düşman devlet olduğu için yine ekonomik katma değeri olmayan askerlere gidiyor. kanunlar tam oturmadığı için ihtilaflar çok oluyor bu itilafları çözmek için yine ekonomiye faydası olmayan hukukçulara gidiyor. herkes üniversite okusun isterse aptal olsun diye üniversite personeline gidiyor ve bir sürü yere. görüldüğü gibi reel ekonomiye üretim veya hizmet olarak hiç katkısı olmayan milyonlara bu sermaye pay ediliyor. gerçekten ekonomik katkısı olan, üretim ve katma değer sağlayan sektörler ve kişiler bu "sermayeden" neredeyse hiç pay almadan sermayeye tam katkı yaparken hiç katkısı olmayanlar yiyor bu sermayeyi.
bu ülke bu nedenle istenilen refaha hiçbir zaman ulaşamaz.
elbette bütün bu saydığım 'ekonomiye katkısı olmayan" işler de gerekli. ordu da, emniyet teşkilatı da hukuk da gerekli. ama biz bu hizmetleri bir kısmı mecburiyetten de olsa çok yüksek faturaya sağlıyoruz. geriye üretim yapacak, pozitif katkı sağlayacak sektörlere ve kişilere çok az "sermaye" kalıyor. böylelikle çiftçi daha verimli üretim yapmak için yatırım yapamıyor. sanayici işlerini büyütemiyor vs.
özetle, çalışan az yiyen çok. |