Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Aralık 2023, 00:21   #1
izz
izz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Milli Eğitim Bakanı’na istifa çağrısı

Çanakkale Laik Bilimsel Eğitim Platformu (LABEP), Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ÇEDES’i eleştirerek Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i istifaya çağırdı

Çanakkale LABEP, 33 dernek ve sendika ile bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasını LABEP adına Sami Yılmaz okudu. Basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ÇEDES projesi ve proje kapsamında okullara manevi danışmanlık adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı görevlendirilmesini eleştiride bulunarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i istifaya çağırdı

Bu projeden hemen vazgeçilmelidir
Çanakkale LABEP yaptığı basın açıklamasında “Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan ÇEDES projesinin ve proje kapsamında okullara manevi danışmanlık adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı görevlendirilmesinin; laik, sosyal, demokratik hukuk devletine, Anayasa'ya ve Milli Eğitim Temel Kanununa aykırı olduğunu, bu projeden hemen vazgeçilmesi gerektiğini, uzun süredir vurguluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bunu en iyi bilen AKP iktidarıdır

Tarikatlar ve cemaatlerin sivil toplum örgütü olmadığını dile getiren LABEP “Tarikat ve cemaatler sivil toplum örgütü değildir. Dini duyguları ve inançları istismar edenlerden, paralel yapılanmalarla devleti ele geçirmeye, seçimle başa gelen siyasal iktidarları darbeyle devirmeye çalışanlardan STK olmaz! Bunu en iyi bilen AKP İktidarıdır. 15 Temmuz 2016 tarihli Fettullahçı Darbe Girişimi bunun en çarpıcı örneğidir. Devletin kaynaklarını kullanarak biraz palazlanan herhangi bir tarikat-cemaat yapılanması, hemen kendini devletin ve toplumun sahibi görmektedir. Bu ülke Menemen’de
Kubilay’ın katledilişini, Maraş, Çorum, Sivas katliamlarını unutmadı, bu katliamların hiç birisi laik eğitim nedeniyle olmadı, aksine laiklik çiğnendiği için oldu” dedi

Milli Eğitim Bakanını ve bu sözlerini kınıyoruz

Mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Çanakkale LABEP “Bizler bu anlayışla, halkın ve Cumhuriyet'in değerlerini savunmaya devam ediyoruz. Duymak istemeyen sağır sultanlara bir kez daha sesleniyoruz: Bu ülke, devletin ve toplumun sırtından geçinen asalak tarikat-cemaatlerle onların işbirlikçilerinin siyasi-ekonomik ikbali için bir araç değildir! Köklü bir mücadele geçmişine sahiptir. Tüm bu ahval ve şerait içinde; geleceğimiz olan nesillerin nasıl yetişeceğini planlayan ve uygulayan Milli Eğitim Bakanlığında, böylesi bir atanmış Bakan'ın, artık bir saniye dahi yeri yoktur. Milli Eğitim Bakanı derhâl istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır. Bizler Çanakkale laik, bilimsel, demokratik eğitim yanlıları olarak; Milli Eğitim Bakanını ve bu sözlerini kınıyoruz. Bu gibi anlayışlarla mücadelemiz kesintisiz sürecektir” dedi

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

𝖎𝖘𝖙𝖊𝖉𝖎ğ𝖎𝖒 𝖖𝖎𝖇𝖎 𝖔𝖑𝖒𝖆𝖟𝖘𝖆 𝖎𝖘𝖙𝖊𝖒𝖊𝖒!