Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31 Ekim 2023, 13:53   #1
Gülümse Editör
ad ASTRA per ASPERA
Gülümse - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 153. Haftanın Tartışma Konusu: 29 Ekim Kutlamalarını 'GÜÇ GÖSTERİSİ' Olarak Tanımlayan Yunanistan'ın Korktuğunu Söyleyebilir miyiz?


Türkiye Cumhuriyetinin 100 yaşını doldurduğu bu anlamlı günlerde, 100. Yıl kutlamaları hala konuşulmakta. Bütün belediyelerin iştirak ettiği, tüm halkın 7'den 70'e coşkuyla icabet ettiği bu kutlamalara İstanbul da devasa etkinliklerle eşlik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında 100. yıl kutlamalarına orada eşlik ettiği ve sayısız havai fişeğin patlaması için düğmeye bastığı o anlar ve sonrası coşkunun tavan yaptığı anlardı.


Boğazda donanmanın 100 savaş gemisiyle yaptığı geçit töreni, SoloTürk adlı uçağımızın havada yaptığı şovlar ve drone gosterileri gören Türklere gurur dolu anlar yaşattı. Fakat bu durumu gören bazı ülkeler aynı hislerde değil gibi duruyorlar.


Özellikle de aramızda bir gergin bir durgun gelişen diyalogların sürdüğü Yunanistan bu durumu bir "GÜÇ GÖSTERİSİ" olarak adlandırdı. Çeşitli basın kuruluşlarında Yunanistan'ın bu sözü, gördüklerinden korktuğu için söylediği üzerine bir takım haberler yapıldı.

Sizce Yunanistan bu yorumu gercekten korktuğu için mi yaptı?


(Not: Bu arada tüm kutlamalar sonrası milliyetçi hisleri tekrar tekrar gururla kabaran ve gözleri dolan bir Türk olarak; Çok yaşasın Türkiye Cumhuriyeti diyorum )
________________