Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Ekim 2023, 10:09   #10
Raina
portrait of beauty
Raina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
aZze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

HZ. PEYGAMBER'İN KIZ ÇOCUKLARI İÇİN HADİS-İ ŞERİFLERİ
“Kimin bir kız çocuğu dünyaya gelir de onu toprağa gömmeden, horlamadan ve üzerine erkek çocuğunu tercih etmeden yetiştirecek olursa Allah Teâlâ o kimseyi cennetine koyacaktır.”

"Kim kız çocuklarını büyütür ve onlara iyi davranırsa, o çocuklar kendisi için cehennem ateşine kalkan olur."

“Her kim iki kız çocuğunu yetişkinlik çağına gelinceye kadar büyütüp terbiye ederse, kıyamet günü o kimseyle ben şöyle yanyana bulunacağız” buyurdu ve parmaklarını bitiştirdi. (Müslim)

"Kim üç tane kız çocuğu yetiştirir, güzel terbiye eder, evlendirir ve onlara iyilikte bulunursa, o kişi için cennet vardır."

“Kızlarınızı altın ve gümüş ile süsleyin! Elbiseleri güzel olsun! İtibar kazanmaları için en güzel hediyelerle ihsanda bulunun !” (Hakim)

Erkek çocuk nimet, kız çocuk ise hasenedir; yüce Allah nimetin hesabını sorar, haseneye ise mükâfat verir. (İmam Cafer-i Sadık (a.s)

"Allah'tan korkunuz; çocuklarınız arasında adaletli davranınız."
Babamda 5 kız vardı 3 kız kardes ve 4 yetım kız çocugu bu kızları Babam buyuttu gelin etti babam cennete koşk kazandı babama benzeyen bır adam buldugumda gözüm kapalı evlenırdım......

Kaliteli insan işiyle , boş insan kişiyle uğraşır !!!