Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Eylül 2023, 08:50   #1
izz
izz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Üçlü salgın uyarısı! Soğuk algınlığıyla Kovid-19 karışıyor

ABD’de uzmanlar, Kovid-19’un artık hafif belirtiler göstermesi nedeniyle soğuk algınlığı veya alerjiden ayırt edilmesinin zorlaştığını belirterek, üçlü salgın uyarısında bulundu
“Başımı kaldıramıyorum, Kovid-19 mu oldum yoksa grip mi anlayamadım” şeklindeki cümleler, bu günlerde yaygın şikâyetler arasında! Çünkü test yaptırmamış, kendisine teşhis konulmamış bu tür hastalar, söz konusu hastalıkları belirtilerin benzerliği nedeniyle birbirine karıştırabiliyor.
Kovid-19 hastalarını alerjisi veya soğuk algınlığı olanlardan ayırmanın giderek zorlaştığını belirterek ülkenin “üçlü salgınla” karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), bu kış ABD’de Kovid-19, grip ve RSV (Respiratuar Sinsityal Virüs) üçlü salgınının meydana gelebileceğini
açıkladı
KOCA: ENDİŞEYE GEREK YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19’un Eris varyantıyla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı. Koca, Eris varyantının sınırlı sayıda Türkiye’de de görüldüğünü anımsatarak, “Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil. Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim” dedi
Kaynak;[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]

𝖎𝖘𝖙𝖊𝖉𝖎ğ𝖎𝖒 𝖖𝖎𝖇𝖎 𝖔𝖑𝖒𝖆𝖟𝖘𝖆 𝖎𝖘𝖙𝖊𝖒𝖊𝖒!