Okurken üzüldüm
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
cim. Önce insan olalım. Erkek kadın hayvan doğaya bakmadan.. insan olalım.
Asıl cahil kendisi, senle empati kuramiyor. İnsanlar hata yapar, güzel dille uyarmak varken, böyle aşşalamak hoş davranış değil. Herseyi söylemek marifet değil, güzel uslupla söylemek daha etkılı olur. Bazi olaylarda sesimizi çıkarmaya korkuyoruz. Buna benzer olay bende yaşadim. Bundan seneler önce, tramwayda oturuyoruyorum. Tramwayda boş yerler var
. Yaşli bir teyze geldi benim önüme durdu. Tramway yürüdükce tutunamıyor, üzerime düşecek. Korktum gercekten, bakiyorum boş yer var ama oturmuyor. Benim yerimi istiyor belliki. Yerimi verdim hemen oturdu. Teşekkür de etmedi. İstesem yerimi vermezdim, tartışırdım, ama değmez. İnsanlıktan nasibini almamış. Ne anlatsan anlamıcak. Böyle insanlarda var aramızda. Yere bilerem çöp atar, kırmama acısından yanlişlıkla düşürdünüz dedim… mahcup oldu atan kişi hemen aldi çöpünü. Başkasına aynı uslupla yaklastim, sana ne dedi, çok meraklıysan sen topla dedi. Aldim çöpü çöpe attim. İnsanlığımdan bişey mi kaybettim, hayır.
Bizde çok sorun var. Nerede baksak elimizde kalıyor. Gençlere örnek olanlarda yaşlılar bunuda unutmamak gerek. Konuyu dağittim biraz 😊