Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mayıs 2023, 19:38   #1
dae
Les yeux sans visage
dae - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Görev Yöneticisine Veda Edebilirsiniz: Windows 11'de 'Çöken Uygulamalar' Tek Tıkla Kapatılacak

Windows 11'in yanıt vermeyen uygulamaları tek tıkla kapatmaya yarayan yeni özelliği ile ilgili yeni bilgiler geldi. Microsoft, bu özelliği "Zorla kapat" olarak isimlendiriyor.
Windows ekosisteminin en büyük sorunlarından bir tanesi, hiç şüphesiz yanıt vermeyen uygulamalardır. Bir program yanıt vermediğinde, CTRL+ALT+DEL kombinasyonunu kullanarak önce Görev Yöneticisi'ne ulaşmak, ardından da yanıt vermeyen uygulamayı kapatmak gerekir. Birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, Windows 11'in bu can sıkıcı durumdan kurtaracak yeni bir özelliğe sahip olacağından bahsettik.

"Windows 11 build 25300" kodlu Insider sürümünü test eden kullanıcılar, yaklaşmakta olan özelliğe ilk bakışı atmamızı sağladı. Gelen son haberler, bu özelliğin artık kesinleştiğini gözler önüne seriyor. Microsoft, "23466" kodlu Windows 11 Insider önizleme sürümü ile yanıt vermeyen uygulamaları anında kapatmanızı sağlayacak özelliği tüm kullanıcılara ulaştırdı. Artık tüm Insider kullanıcıları, uygulamaları anında kapatabiliyorlar.

Windows 11'deki özellik "Zorla kapat" olarak isimlendiriliyor




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


"Windows 11 build 23466" kodlu Insider önizleme sürümü, özelliğin "Zorla kapat" ismiyle yayınlanacağını ortaya koydu. Ancak bu özelliğin kararlı sürüm kullanıcılarına ne zaman ulaşacağı bilinmiyor.

Sağ tık, Zorla kapat
Diyelim ki yanıt vermeyen bir uygulamayı kapatmak zorundasınız. Windows 11'in yeni özelliği ile yapmanız gereken tek şey, Görev Çubuğu'nda söz konusu uygulamanın simgesine sağ tıklayıp, "Zorla kapat" seçeneğine sol tık yapmak. Bu sayede Görev Yöneticisi'ne giriş yapmaya gerek kalmamış olacak. Bu arada; Windows 11 için geliştirme aşamasında olan bu yeni özelliğin macOS ekosisteminde yıllardır bulunduğunu belirtmeden geçmeyelim.


kaynak:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________