Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mayıs 2023, 19:26   #1
BuSeM
BuSeM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kemik erimesine ne iyi gelir, genç ve yaşlılarda kemik erimesi için ne yapılabilir?

Kemik erimesine ne iyi gelir, genç ve yaşlılarda kemik erimesi için ne yapılabilir?
Kemik erimesine iyi gelen besinler ve kürler nelerdir?


Kemik sağlığını korumak ve kemik erimesine engel olmak için bazı önlemler alabilirsiniz. Çeşitli sebepler sonucu ortaya çıkan kemik erimesi, özellikle belirli bir yaştan sonra hızla kendini belli etmeye başlayabilir. İlerleyen yaşlarda ortaya çıkan kemik erimesi bazı kişilerde erken yaşlarda da ortaya çıkabilir. Kemik erimesini engellemek ve ortadan kaldırmak için beslenmeye dikkat etmek gerekir.


Peki, gençlerde ve yaşlılarda kemik erimesine ne iyi gelir?



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Osteoporoz olarak da adlandırılan ve düşündüğünüzden daha yaygın olarak görülen kemik erimesi, özellikle 50 yaşının üzerindeki insanlarda görülür. Kadınlarda erkeklere göre daha sık rastlanan kemik erimesi rahatsızlığı, kendini genellikle bel ağrısı olarak gösterebilir. Kemik erimesinin sağlığa olumsuz birçok etkisi de olabilir. Kemik erimesinin önüne geçmek ya da yavaşlatmak için öncelikle doktorlarınızın söylediklerini harfiyen uygulamanız gerekir. Beslenmenize daha çok dikkat etmek de büyük önem taşır. Kemik erimesi problemine karşı vücudu koruyan ve kemik erimesi riskini azalttığı düşünülen bazı besinler bulunur.

Kemik erimesine ne iyi gelir?

İlerleyen yaşlarda kemik erimesi sorunuyla karşılaşmamanız için beslenme programınıza sağlıklı yiyecekler eklemeniz önerilir. Kemik erimesine iyi gelen besinler belli miktarlarda ve belli sürelerde tüketilebilir. Süt, balık çeşitleri, kuru meyveler, badem, brokoli gibi kemik erimesine iyi gelen besinler sayesinde kemik erimesini azaltabilirsiniz. Kemik erimesi için uygulayacağınız kürler hakkında bir uzmandan destek almanız gerekir. "Kemik erimesine iyi gelen besinler nedir?" sorusu için kemik erimesine iyi gelecek yiyecekler:

Süt: Yüksek kalsiyum ve güçlü bir B, D ve E vitamini kaynağı olarak görülen süt, kemik erimesine karşı tüketebileceğiniz besinlerin başında gelir. Kemik erimesine en iyi gelen şey süt denebilir. Ancak süte karşı bir intoleransınız olup olmadığından emin olmanız önemlidir.

Kuru meyveler: Kuru erik başta olmak üzere pek çok kuru meyve kemik erimesine iyi gelir. Fenolik bileşikler açısından zengin olan kuru meyveler, kemik erimesine karşı tüketilmesi önerilen besinlerdendir. Kemik sağlığı açısından vücuda katkıları büyük olan bu besinleri tüketmeye karar verirseniz, belli miktarda ve doğal yollarla kurutulmuş olanları tercih etmelisiniz.

Badem: Badem de süt gibi bolca kalsiyum içerir. Kemik erimesini durduran besinler içinde yer alan badem, düzenli olarak tüketilebilir. Bademi günde bir avucu aşmayacak kadar tüketmeniz önerilir. Kavrulmamış, tuzlanmamış ve çiğ hâliyle tüketmeniz de önemlidir.

Brokoli: Kemik erimesine iyi gelen bitkiler içinde yer alan brokoli, demir eksikliğine iyi gelir. İçeriğinde yüksek A, C ve E vitamini yer alan brokoli, kemik erimesine karşı sizi koruyabilecek besinlerdendir. Mevsiminde ve doğal haliyle tüketmeye özen göstermelisiniz.

Marul: Marul da kalsiyum açısından zengin yiyeceklerden biridir. Vücudunuza kalsiyum olmak için sadece süt ve süt ürünleri tüketmeniz gerekmez. Taze marullarla nefis salatalar hazırlayabilirsiniz.

Ispanak: Kemik erimesine doğal çözüm olan ıspanak, koyu yeşil yapraklı sebzelerin en faydalılarından biridir. Kas ve kemik sağlığına ve gelişimine destek olan ıspanak, kemik erimesi sorununu yavaşlatır.

Balık: Kemik erimesine yakalanma riskinizi ortadan kaldırmak için kendinize yapabileceğiniz en iyi yatırımlardan biri de yeterli miktarda omega-3 almanızdır. Kemik erimesini önlemenin yolları içinde balık tüketiminin önemi çok büyüktür. Omega-3 alabileceğiniz en doğal kaynaklardan biri balıktır. Kemik ve kalp sağlığınızı desteklemek için düzenli olarak balık tüketmeyi unutmamalısınız.

Kayısı: Kurusu ve taze haliyle mevsimi geldiğinde bolca tüketmeniz gereken meyvelerden biri kayısıdır. İçinde kalsiyum ve magnezyum bulunan meyve, kemik sağlığını olumlu anlamda destekliyor.

Yaşlılarda kemik erimesine ne iyi gelir?

Kemik erimesi özellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan sağlık sorunlarından biridir. Yaşlıların hareketleri çok daha kısıtlı olduğu için beslenmelerine dikkat etmeleri çok daha önemlidir. Kemik erimesine iyi gelen bitki çayları tüketmeleri kemik erimesinin hızını azaltabilir. Beslenmelerinde kalsiyum ve omeg-3 ağırlıklı besinler tüketmeleri önemlidir. Ancak tüketmeniz gereken miktar ve tüketme süresi için mutlaka bir uzmandan yardım almanız gerekir. Süt limon kürü kemik erimesine etkili olan kürlerden biridir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]