Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Mayıs 2023, 15:11   #25
Hacer Editör
Editör
Hacer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
EnTeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] haklısın ama şu unutmayalım cezalar hiç bir zaman caydırıcı değildir.şeriat olarak yadakatı kuralların uygulandığı eğitim seviyesi düşük ülkelerde bile bu tür olaylarla krşılaşmaktayız.ama tabiki yine size hak verecem çünkü eğitimi 1 günde veremeyeceği bizden ve uzun süreç olduğundan o süreci sorunsuz tamamlayabilmek içinde hızlı bir şekilde caydırıcı cezalarda yürürlüğe girmelidir.
Ama şuda var. Ben şahsen birine kötülük yapacağım zaman düşünürüm. Cezalar da insanı eyleme geçirmekten alıkoyar caydırır ! korkarsın. Ama bu kadınları öldürenler korkmuyor neden ? Çünkü görüyorlar cezalar uygulanmıyor. Ölen toprak altında, asla dirilemicek ! Ama öldüren kişi bir kaç sene sonra aramıza tekrar katılacak. Daha ağır ceza olsun ! Bu cezalar uygulansın ! İnan bana birinin canını yakmaya kalktığında, ınsan ıkı kere düşünür ! Ömür boyu 4 duvar arasında kalmaya razımısın ! Hiç af olmayacak ! Ömür boyu dört duvar arasında öleceksin ! Düşüncesi bile ürkütücü ! ‘İnsanlar ‘ bir kaç sdne yatar cıkarım’ mantiği ile adam öldürüyor !!! Cezalar işlese bu cinayetler belki bitmez ama her gün bir kadın da ölmez!!! Buna adım gibi eminim. Bizdeki sorun cezalar işlemiyor ! Af cıkıyor. Bu her konuda böyle. Kredi kartı borcunda, imar affi… hep af var ! İnsanlar hata yapıyor cezalandırılmıyor , neden uyalım biz bu kararlara. Zaten kararlara uyanlar af edersiniz ‘aptal’ !

Bir çocuk düşün hata yapıyor uyarilmiyor ? Nerden anlayacak hata yaptiğini peki ! Anlayamaz ! Asıl sorun burada. Yoksa şeriat falan gelsin, diye bir düşüncem yok.

________________

~~ Bazen sevinince Annem gibi,

Rengarenk reçeller dizerim kalbimin raflarına ~~