Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15 Mart 2023, 22:56   #1
ExCaLuBuR
ExCaLuBuR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart JavaScript Set Kullanımı

JavaScript, verileri saklamak için birçok veri yapısı sunar ve bunlar arasında bir Set de bulunur. Set, belirli bir veriyi yalnızca bir kez saklamaya olanak tanıyan benzersiz değerler içeren bir koleksiyondur. Ancak, bir Set’i dizi şeklinde kullanmak isteyebilirsiniz. JavaScript, Set’i diziye dönüştürmek için birçok yöntem sunar.

Yöntem 1: Array.from() methodu kullanarak Set’i diziye dönüştürmek için Array.from() methodunu kullanabilirsiniz. Bu method, verilen bir iterable objeyi diziye dönüştürür.

Bir örnek:

Kod

let set = new Set([1, 2, 3]);
let arr = Array.from(set);
 
console.log(arr); // [1, 2, 3]
Yöntem 2: Spread operator kullanarak Set’i diziye dönüştürmek için spread operator’ü kullanabilirsiniz. Spread operator, verilen bir iterable objeyi dizi elemanlarına ayırarak dizi oluşturur.

Bir örnek:

Kod

let set = new Set([1, 2, 3]);
let arr = [...set];
 
console.log(arr); // [1, 2, 3]
Yöntem 3: forEach() methodu kullanarak Set’i diziye dönüştürmek için forEach() methodunu kullanabilirsiniz. Bu method, Set içindeki her bir elemanı dolaşarak diziye eklemek için kullanılabilir.

Bir örnek:

Kod

let set = new Set([1, 2, 3]);
let arr = [];
 
set.forEach(function(value) {
  arr.push(value);
});
 
console.log(arr); // [1, 2, 3]
Yöntem 4: Array.from() ve Object.keys() kombinasyonu kullanarak Ayrıca, Array.from() ve Object.keys() methodlarını kombine ederek de Set’i diziye dönüştürebilirsiniz. Object.keys() methodu, verilen bir objenin anahtarlarını dizi olarak döndürür. Böylece, Set’i bir objeye dönüştürüp Object.keys() methodunu kullanabilir ve sonuçta oluşan diziyi Array.from() methoduyla diziye dönüştürebilirsiniz.

Bir örnek:

Kod

let set = new Set([1, 2, 3]);
let arr = Array.from(Object.keys(set));
 
console.log(arr); // [1, 2, 3]
Bu dört yöntem, JavaScript’te Set’i diziye dönüştürme işlemini gösterir ve her durumda, kullanılacak yöntem verilen duruma ve gereksinimlere göre değişebilir. Anahtar nokta, hangi yöntemi kullanırsanız kullanın, verilen Set’i dizi şeklinde kullanmanız gerektiğidir.

Kaynak : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

06/02/2023 İnsan olan herkesin kalbi acıdı.