İnsan Neden Yaratıldı? her insa hayatında en az bir kez düşünmüştür...
dahası da var haşa Allah'ın ihtiyacı mı var ki, bu dünyayı ve insanı yaratmıştır?neden bizi yarattı?,haşa beni yaratırken bana mı sordu?,neden şeytan gibi insanı doğru yoldan saptıran bir varlığa izin verdi?, cennet ve cehennem ne diye yaratıldı? soruları da akla gelmiştir.
yüce alllah zariyat suresi'nin 56.ayetinde ''ben cinleri ve insanları ancak bana kulluk etsinler diye yarattım'' buyurmuş,yalnız değiliz yani.
asıl mülk sahibine mülkünü nasıl kullanacağı emrini verebilir misiniz?eşine komşuna bile karışamazken hemde.bu dünyada fani olarak bile sınırlarımız var,karışamıyoruz.alemleri,evreni bizleri yaradana nasıl diyebiliriz 'benden kulluk isteyemezsin' diye,verdiği nimetleri kullanırken soruyor muyuz?aksine onun verdiği nimetlerle ona isyan ediyoruz,onları kötüye kullanıyoruz.eğer kendisine tam itaat eden sorgusuz sualsiz her istediğini yapan varlık isteseydi zaten insana ne gerek vardı ,melekler zaten var,nefis ve irade vereceği insanı yaratacağını zaten kur'anda bildirmiş.bakara suresinin 30.ayetinde:
(hani rabbin meleklere, "ben yeryüzünde bir halife yaratacağım" demişti. onlar, "biz seni eksiksiz bilirken ve durmadan övgü ile tenzih ederken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?" dediler. allah "şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim" buyurdu.)
Konu Rufeyde tarafından (18 Haziran 2020 Saat 22:22 ) değiştirilmiştir..
|