Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Şubat 2023, 00:12   #1
1903
1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Çocuklara Hikaye Kitabı Seçmek ve Okumak



Çocuğunuz için kitap seçimi yaparken öncelikle hikayesine hızlıca göz atın. Çocuğunuzun zevklerine uygunluğuna, resimlerine ve içinde kullanılan kelimelere dikkat edin.
Sayılar, harfler, renkler, şekiller, hayvanlarla ilgili farklı konular içeren kitaplar çocuğunuzun favorilerindendir. Çocuğunuz artık hikayelere olduğu kadar gerçek dünyayı anlatan kitaplara da bayılacak yaştadır. Evrenle ilgili yaşına uygun kitaplar (dinozorlar, bitkiler, suda yaşayan hayvanlar) alabilirsiniz. Artık daha uzun ve daha fazla karakterden oluşan hikaye ve masallara da geçmenin zamanı geldi.

Ona okuduğunuz kitaplar hem dil becerilerini, hem de hayalgücünü geliştirir. Bu kitapları uykudan önce yatma rutininde ve gün içinde yapacağınız okuma saatlerinde okuyabilirsiniz. Çocuğunuza Kitap okurken hikayedeki karakterlerin konuşmalarını farklı şekillerde tonlayın. Uzun cümleleri çocuğunuzun anlayabileceği şekilde kısaltın ve hikayenizi mimikleriniz ve ses efektlerinizle zenginleştirin.

Bazı kitapları defalarca okumanızı istemesi çok doğaldır, vaktiniz varsa ya da uyku saatini kaçırmıyorsa dediğini yapın. Bu tekrarlar onun gelişimi için faydalıdır.

ALINTI