Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ocak 2023, 06:13   #1
Malefiz
Malefiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kabartma tozu ile poğaça tarifi

Kabartma tozu ile poğaça tarifi





Malzemeler


3 paket kabartma tozu

2 su bardağı yoğurt

1 adet yumurta beyazı

1su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı sirke

1 çay kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı un

İç malzemesi:

1 su bardağından bir parmak eksikbeyaz peynir
Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı susam

Kabartma tozu ile poğaça nasıl yapılır?

1. Yoğurma kabına; yağ, yoğurt ve yumurta beyazını alıp güzelce karıştırın. Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave edip, tekrar karıştırın.

2. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.

3. Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz küçük olacak parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayın ve avucunuzla bastırıp yassılaştırın. Yassılaştırdığınız hamur parçasının ortasına bir çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden biraz koyun.

4. Kenarlarını birleştirip kapatın ve tekrar yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.

5. Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin. Tepsiyi fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin ve ardından servis edin.

Alıntı
________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.