Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ocak 2023, 00:18   #1
Malefiz
Malefiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sinan Oğan Kimdir?

Sinan Oğan Kimdir?



Sinan Oğan 1967 yılında Iğdır'da dünyaya gelmiştir. 1989 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Yüksek lisansını ise Azerbaycan'da tamamlamıştır. Doktorasını ise Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde yapmıştır. Üniversite hayatı boyunca siyasetle iç içe bir yaşam sürmüştür.

Sinan Oğan'ın Kariyeri

Sinan Oğan kariyerine akademisyen olarak başlamıştır. Azerbaycan'da Türk Dünyası İşletme Fakültesi'nde Dekan Vekili ve Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. İleride düzeyde Rusça ve İngilizce bilmektedir.

Sinan Oğan, Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yapmıştır. Daha sonra, 2004 yılında ise TÜRKSAM'ın kuruculuğunu üstlenmiştir. Sinan Oğan bir dönem televizyon ekranlarında program yapımcılığı yapmıştır.

Sinan Oğan'ın Siyasi Hayatı

Sinan Oğan siyaset hayatına MHP'de başlamıştır. İlk olarak 2006 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye dış politika ve güvenlik konularında bilgi desteği sağlamıştır. 2011 yılında ise MHP Iğdır milletvekili olarak aday gösterilmiştir. 2011 yılındaki seçimleri kazanarak meclise girmiştir.

Sinan Oğan MHP Genel Başkan Adaylığı

Sinan Oğan, 2015 yılında MHP Genel Başkan adaylığını açıklamıştır. Ancak partiden ihraç edilmiştir. Bu süreden sonra herhangi bir partiye geçiş yaptığına dair bir bilgi yoktur.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.