Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Ocak 2023, 00:05   #1
Malefiz
Malefiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Aşırı Sıcak Yemekler Yedikten Sonra Dil Yanmasını İyileştirmenin Pratik ve Rahatlatıcı 10 Yöntemi

Aşırı Sıcak Yemekler Yedikten Sonra Dil Yanmasını İyileştirmenin Pratik ve Rahatlatıcı 10 Yöntemi




1. Dilinizi tuzlu bir solüsyonla çalkalayın.


Aşırı sıcak bir şey tüketip diliniz yandığında soğuk tuzlu su karışımını kullanın. Tükürmeden önce solüsyonu ağzınızda hafifçe çalkalayın. Tuzlu suyla ağzı çalkalamanın antiseptik etkisi vardır ve dilinizi rahatlatır.


2. Dilinizi süte batırın.


Süt, ağrıyı hızla gidermenize yardımcı olabilecek bir özelliğe sahiptir. Dilinizi soğuk süte batırın ve kendinizi daha iyi hissedene kadar bir süre bekleyin. Ağrıyı tekrar ağzınızda hissettiğinizde bu işlemi tekrarlayın. Süt, suyun yapamayacağı rahatlamayı sağlar.

3. Yanmış bölgeye bal sürün ve bir süre yutmayın.


Bal sadece yatıştırıcı bir etkiye sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda hoş bir tada sahiptir. Aynı zamanda bilimsel olarak kanıtlanmış bir yanık iyileştiricidir. Bir kaşık bal alın ve şişmiş dilinize kalın bir tabaka bal sürün. Tam etkisini göstermesi için mümkün olduğu kadar uzun süre yutmayın.

4. Yanık bölgeye naneli sakız koyun.


Nane, soğuk şeyleri algılayan bölgeleri harekete geçirmeye yardımcı olan mentol sayesinde basit ve hızlı bir çözümdür. Yanan dilde bir soğuma hissi verir. Yaralı bölgeye bir naneli sakız koyun ve çiğnemeyin.

5. Bir aloe vera bitkisinin suyunu sıkın.


Aloe vera, birinci ve ikinci derece yanık yaraların tedavisinde önerilen doğal bir şifa dolu bitkidir. Yanık iyileşme süresini önemli ölçüde azaltabilir ve ilk uygulamadan itibaren rahatlık verebilir. Aloe vera suyunu doğrudan dilinizin üzerine sıkın ve biraz bekletin.



6. Biraz çikolata veya şeker yalayın.


Granül şekerin uzun zamandır iyileşmesi zor olan yaraların tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Sıcak yemeği yedikten sonraki ilk rahatsız edici ağrıyı hafifletmeye yardımcı olur. Toz şekeri dilinizin üzerine koyun ve damağınıza bastırın. Buzlu çubuk veya çikolata gibi şeker içeren herhangi bir ürünü de kullanabilirsiniz.

7. Dilinizin üzerine biraz buz koyun ama buz küpünü yalamayın.


Dil yanığı denince akla ilk gelen şeylerden biri soğuk bir şey uygulamaktır. Ancak burada doğru uygulama önemlidir. Dişlerinizi daha kötü hale getirebileceğiniz için asla buz küpünü yalamayın. Bunun yerine yaralı bölgenin yüzeyine biraz buz koyup bekletin.

8. Dilinizi bir bardak soğuk yoğurda veya laktik bakteri içeren başka bir ürüne batırın.


Enfeksiyon riskini azaltmak söz konusu olduğunda yoğurt iyi bir seçenektir. Dilinizi yoğurt, kefir veya laktik bakteri içeren herhangi bir probiyotik ürüne batırarak yanık bölgeyi enfeksiyondan koruyabilirsiniz.

9. Köpekler gibi dilinizle ağzınızdan nefes alın.


Dilinizi yaktıktan sonra ağzınızı kapalı tutmayın. Mümkün olduğu kadar çok hava vermeye çalışın. Köpeklerin yaptığı gibi dilinizi ağzınızdan dışarı çıkarıp derin nefes alıp verin. Bu taktik dilinizi rahatlatmaya yardımcı olur.

10. Ağzınızdan çiçek kokusu alın.


Başka bir teknik de ağzınızdan çiçek gibi bir şey koklayarak dikkatinizi ağrıdan uzaklaştırmaktır. Böylece sizi yanığın acısından uzaklaştırır.

Kaynak: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
________________

İnsan bütün sıkıntılarını tek başına atlatınca,
kimseye ihtiyaç duymuyor.