Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Haziran 2020, 14:32   #29
Maraz Editör
Kimse size özgürlük veremez.
Maraz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
velevki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] hanımefendi öncelikle kaleminizi, üslubunuzu, ifade ederken itidalli yaklaşımınızı çok beğeniyor,keyifle takip ediyorum. Şiirlerinizde asla basit ve yüzeysellik yok..Çok derin,acı içerikli. Çok beğeniyorum
Söyleşiyi büyük bir keyifle okudum. Hepsi birbirinden güzel sorular - cevaplar. Sorulabilecek her soru neredeyse sorulmuş :)
1: severek okuduğunuz yazar.
2: bu süreç (pandemi) bitince sizce dünya ve insanlık nasıl bir değişime uğrar, uğrar mı?
3: Gençlere ne gibi tavsiyeleriniz olurdu?
Saygı ve sevgilerimle
Ve sevgili, çok sevgili @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] öncelikle güzel sözlerinle onure ettin beni.

Bir kaç yazar var severek okurum kitaplarını Markel proust ,İskender pala , Umberto eco (sıfır sayı, kitabını şiddetle tavsiye edebilirim hatta).

Tüm suç Vuhan'ın :))) diyerek bi espri yapayım.İnsan-lık ne güzel demişsin------ (lık) ------takıyı derken bile elim sürçüyor yerimde saklanıyorum aslında.Anında semazen havasına girdim ve tıkandım gibi ,yazamıyorum.. :))

Gökte arşın
yerde çim
ağzım çürük
yüzüm küf
hak(kı) ziyan
derh-i süfyan
önümde nimet
ardımda zillet
sıdk'ı illet
merhamettir ziynet..
nereye koyarsam koyayım sığdıramadığım İnsan'lık

hatırlanası İnsan'lık...
bir damladan olan *İnsan*

Yerdeki otu, baktığı maviyi , avucundaki çizgiyi dahi sevmedikçe insan mutlu olamayacak.Ve değişime gelince İnsan kendi değişmeden hiç değişir mi devran? Mutasyona uğramış bir merhamet cirit atarken ,daha çok şeylerle karşılaşırız. Gönül ister ki adalet ve huzurlu , mutlu günler olsun , gelsin..Özellikle son günlerde şu ayasofya meselesi gibi, açılsın açılmasın (İbadete) kısadan demek istiyorum konu ile alakası olmasada

Önce insanlar ve bu meseleyi gündeme getirenler ve yorum yapanlar : Gözlerindeki o pis perdeyi kaldırsınlar,Kalp mabedlerini açsınlar varsın mescidler camiler dolmasada olur,YARADANIN ONLARIN İBADETİNE ihtiyacı yok.Giripte mescidleri gusülsüz tavernaya çevirmesinler, yoksa gündemde -aç- olan -ihtiyaç- olan onca mesele varken..

Biraz uzattım cevabı oradan buradan kusuruma bakma @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] karman çorman cevap oldu ama dediğim gibi bunlar yoluna girmeden akıl akıldan üstün savaşı varken, bizler birbirimizin açığını, açlığını sere serpe bilirken ve kalbimizde merhametsizlik katran katranken dünya, insanlık güzel bir sürece elbette girer dememin anlamı olmayacak..Ama yine de girmesi temennisi ile..

Gençlere tek tavsiyem dillerini ve tarihlerini bilsinler asla ödün vermesinler.Zaten gerisi çorap söküğü gibi gelir, Saygı tarihden geçer.

Selam ve sevgimle güzel kalbine @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...] ;gul

Teşekkür ederim..

Ve
Kimse size eşitlik ya da adalet veremez.
Cesaretiniz varsa, kendiniz alırsınız.