Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10 Haziran 2020, 17:03   #17
Loverman
Loverman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

şükür ki ülkemizin her bir yanında cami ler açık ve aktif nasıl hristiyanların yada yahudi halkımız için ibadet yerlerinin açık olduğu gibi . yalnız ayasofya fiziksel br mabed liği açısından değil türk ve müslüman kökenli olan devlet yapımız ve tarihimiz açısından derinden bir anlamı mevcuttur.

bence sultanahmet dahil cevre camilerdeki cemaat sayilarina bakilsin ve ona gore karar verilsin.

ben oralarda oldugum zamanlarda bir vakit namazi icin sultanahmet'te dahi tek bir saf cemaat olmadigi zamanlari biliyorum.

bak sultanahmet'ten bahsediyoruz, ayasofya'nin dibinde, turkiye'nin en prestijli camilerinden ve icinde tek saf cemaat olmuyor.

durum buyken ayasofya'yi muslumanlarin ibadetine acmak tam manasiyla islam'la govde gosterisi oluyor. camiye gidenlerin cogunun da okunan surelerden, kuran'dan hadis'ten bihaber oldugunu hesaba katarsak baya bir az insan kalmis oluyor geriye.

he soyle olur, islami yoneticiler islamin kelime anlamini "barisi" tum topluma uygularlar, insanlar akin akin camilere gider ve bize yetecek cami kalmaz, o zaman anlarim. tasvip eder miyim bilmiyorum ama ihtiyac vardi ve burasi onceden oyle kullaniliyordu zaten derim ve anlarim.
ama simdiki durumun bununla alakasi yok.

bir musluman olarak kusura bakmayin demek istiyorum.

________________

bende dahil bilmiyorum aga ne zaman başladı, ne zaman bitti.. / neyi ne kadar sevdiysem, o kadarı gitti.