Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Aralık 2022, 20:44   #29
Teqnic
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
NorthernLights Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaten bedava olan bir yazılımı alıp, üzerinde 3-5 değişiklik yapıp, fahiş fiyatlara satarak parayı götürdünüz, 20 yıllık Unreal 3.2'yi peynir ekmek gibi satarak, insanların bilgisizliği ve hazır kullanma alışkanlığından yararlanarak köşeyi döndünüz. Çıkarlarınız ters düşünce mi birbirinize düşüp, ticaretin ahlakından bahsediyorsunuz? 20 yıllık yazılımı insanlara kilitliyorsunuz, bedava yazılıma 2 kod ekleyip, görsel düzenleyip 700 lira para istiyorsunuz, bunlar ticari ahlaka uyuyor, görsel benzerliği mi uymuyor?

Bırakın Allah aşkına, gidin biraz Unreal 6 çalışın da bir işe yarasın. Ayrıca Türkçe yazamayışınız da çok ayrı bir dünya... Shell firmalarının çoğu insanların bilgisizliğinden faydalanmaktadır. Aksini iddia edemez hiç kimse.

Ahlaklı ticaret yapın, ahlakı sonra arayın.
Konu dışı olmasına rağmen, yazdıklarınız ile alakalı hatalı bir bilgi olmaması adına cevap eklemek istedim. Ayrıca Türkçeyi çok iyi yazabildiğimi düşünüyorum.

Bugün yakın olarak bir örnek vermek gerekirse ;

Dünya çapında web sitelerinde en yaygın olarak kullanılan, Wordpress, Opencart vb. gibi bir çok sistemde ücretsiz bir sistemdir.

Bugün Wordpress veya benzeri alt yapılar kullanarak geliştirilen ve başarılı olan bir çok proje bulunmaktadır, ve aynı şekilde premium tema veya eklenti gibi özelliklerinin bir çoğu da ücretli olarak satılmaktadır, sizin bu söyleşinize göre bu kişiler/firmalar tamamen ticaret ahlaksızlığında bulunuyor, bu durumun yanlış bir yaklaşım olduğunu size bildirmek isterim.

Bir çok proje ve yazılımda Back-end(arka yüz) Front-end(önyüzü) olarak tabir eden kullanım mevcuttur. ZSohbet Applet yazılımı backend(nodeJS) ile kodlanmış bir yazılım olup ve bu konuda bir çok geliştirme sağlanmıştır, burada elinizde her hangi bir delil/kanıt olmadan 3,5 değişiklik, 2 kod ekleyerek yapılmış bir proje gibi göstermek bu şekilde bir emeğe saygısızlıkta bulunmak size yakışan bir davranış olmayacaktır.

Emin olabilirsiniz ki ; çok basit gördüğünüz bir tasarıma ait bir nesne ile alakalı olarak, çalışması çok basit ve yapılması kolay olarak düşündüğünüz bazı şeyler bile, saatler, hatta günler alabilmektedir. bu durumu mühendis olan arkadaşlar daha iyi anlayabilecektir.

Son bir örnek ise, konu ile alakalı değil ama ; Sizin terimleriniz ile bugün bir boyacının bile işi size çok basit gelebilir, ne varki, bir fırça, ve boya boyanacak gibi görebilirsiniz, işi bilmediğiniz için, ama burada yapılan bir iş, zaman ve emek vardır.

INSAN olarak yapılan iş, verilen emeğe saygı göstermek olacağını düşünüyoruz.