Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Aralık 2022, 19:31   #24
Teqnic
SekerShell Hosting
Teqnic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Merhaba Saygıdeğer IRCRehberi Kullanıcıları ;

qwebIRC yazılımı açık kaynak kodlu bir sistem olduğunu konunun en başında da zaten bizlerde belirtmiştik bu durumun aksini iddaa etmiyoruz. Ancak qwebIRC orijinal sürümü üzerinden bugün en popüler sohbet siteleri veya sektörde bulunan firmalar kendilerine göre görünüm oluşturarak bu görünümü kullanmaktadır.

Kişiye burada bizim düzenlemiş olduğumuz qwebIRC v2 sürümünün birebir aynı şekilde kullanılması uygun ve etik bir davranış olmayacağı konusunda kendisine bilgi verdik, ve bunu kullanma demek yerine kendiside aynı bizler veya diğer kişiler gibi, kendisine ait bir düzenleme ile görünüm yaparak kullanmasının daha doğru olacağını ilettik.

Düşünün ki; Bir firma ile ortak çalışma yapıyorsunuz, ama diğer firma sizden habersiz olarak sizin bir ürün hizmetinizi birebir aynı şekilde kullanmaya çalışıyor, bu ürün/hizmet lisanslı veya lisanssız olması önemli değil, ortak çalıştığınız bir firmanın bir ürününü bu şekilde kullanmak ne kadar ticaret ahlakına sığan bir durumdur sizlerce?

Bu konuşma üzerine kendisi halen aynı şekilde kullanımlara devam etmiştir, Sekershell Yönetim ekibi bu konuda durum değerlendirmesi yapmıştır ve kullanmış olduğu mevcut appletlerini kapatılmasına yönelik bir karar verilmemiştir.

Daha sonrasında kendisi bizden yeni zsohbet appleti istediğinde ise kendisine yukarıda ki durum tekrar edilmiştir, bu şekilde kullanımın uygun olmadığını, öncelikle bu konunu çözülmesi adına çözüm bulalım, bizlerde yönetim ekibimiz ile görüşerek yeni applet konusunda yardımcı olmaya çalışmak istedik.

Kendisi bu konuda (qwebirc sana ait değil, lisanslıysa mahkemeye ver, ben istediğimi yaparım) gibi ticari ilişkilere zarar verecek şekilde, tek taraflı düşünce ile, çözüm odaklı bir davranışta bulunmamaya devam ederek, sizlerde o halde bana ait olan konuşan bot sistemimi kullanmayın kapatın şeklinde dönüş yapmıştır ve bizlerde bu konunun artık bir çözümü olmayacağını anladık ve ticari ilişkilerimize zarar verdiğini gördük.

Bu konuda hemen bir kapatma veya durdurma söz konusu olmamıştır, burada kendisi 10 Aralık tarihinde durdurmamızı kapatmamızı istemiştir. Her iki taraf birbirine vermiş olduğu süre 2 taraflı olarak ortalama 32 günlük bir süreçtir, bu süreç sonunda her iki tarafta birbirinden almış olduğu hizmetleri kullanamayacağını, durdurulacağını ve sonlandırılacağını bilmektedir. süre sonunda ise alınan hizmetler karşılıklı olarak durdurulmuş ve kapatılmıştır.

Aynı şekilde firma olarak bizlerde kendisinden kullanmış olduğumuz hizmet ile alakalı kendi söylemi ile mağdur olabilirdik? Ancak bu konuda firma olarak müşterilerimizin mağdur olmaması adına bu durum karşısında kendimize ait özel konuşan bot sistemi yaptık, burada kendisi gibi müşteri mağdur olmasın diye kendisi gibi çalıntı/kopya bir yazılım kullanmadık, çünkü bu şirket/firma profiline yakışan ve bize yakışan bir davranış değildir. Herkes kendisine yakışanı yapmaktadır.

Bir firmaya yakışan aynı zamanda Müşteri haklarını en iyi şekilde koruyabilmesidir.

Müşteri haklarını ; müşterim mağdur olmasın gibi sebeplerle, durum her ne olursa olsun, art niyetli olarak, izinsiz çaldığınız ve kopyaladığınız bir yazımı sitesine kurarak, müşterinize zarar vererekten(yasal bir hükümlülük yükleyerek) değil, kendiniz çalmadan/kopyalamadan bir şeyler üreterek yaparak veya yaptıraraktan korumanız GEREKİR.


Halen burada ortada bir mağduriyet bulunuyor şeklinde mesajlarınıza gerçekten anlam veremiyoruz, kendinizi ve firmanızı bu duruma düşüren sizlersiniz.
Alıntı:
QBilisim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

[B]QBilisim Internet Hizmetleri olarak kimsenin bize ve müşterilerimize mağduriyet yaşatamayacağını göstermek amaçlı, ve sadece onların bu hizmeti sağlayamayacağını ve bizde istersek kendimizde yapıp sunacağımızı göstermiş bulunmaktayız. Kimse müşterilerimize verdiği kişisel kararlar ve asılsız fikirlerle mağduriyet yaşatamaz.

Kendiniz zaten burada açıkça söylüyorsunuz, müşteri mağduriyeti adı altında art niyetli olaraktan, emek hırsızlığı yaparaktan istediğinizi kopyalayarak/çalarak isterseniz kendinizde yapabileceğinizi kendi ağzınızla söylüyorsunuz.

Size Şahsi olarak önerim ise ; Başkalarının emeğine, yazılımına, projesine göz dikerek, kopyalamak veya çalmak yerine kendinize ait bir şeyler üretmenizdir.

Ayrıca kendisi bizden applet alırken, bu appletleri her hangi bir şekilde ücretli olarak satmayacağını, tanıdık veya üst paket müşterilerine hediye olarak vereceğini iletmiştir.

Bazı şikayetler alıyoruz; biz ZSohbet applet hizmetini, QBilisim.com’a ödeme yaparak satın aldığını iletilmektedir. Burada yapılması gereken normalde müşterinin alan adı üzerine lisanslı ZSohbet Applet alması gerekirken, burada kendi alan adına ait zsohbet appletlerini para alarak müşterisinin sitesinde kullandırması kesinlikle ticaret ahlakına uyan davranış değildir.


Bunu yapmanızdaki amaç bize ve bir çok kişi okuduğunda hak verecektir ki; müşteri domaine lisanslama yaptırmak yerine, kendi alan adınızdaki appletlerden kurarak hem orada, orası kapanırsa diğer sitelerde kullanmayı düşünerek ART NİYETLİ olduğunuz ortadadır. Müşteriniz sonuçta size bu applet için ödeme alıyorsanız, kendi alan adına göre lisans almanız doğrusudur.

* Not olarak belirtmek isteriz ki, Alan adına göre lisanslanan ödemesi alınmış / satın alınan hiç bir ZSohbet Applet hizmeti satın alan müşterimizin hizmeti kapatılması veya durdurulması söz konusu değildir.

QBilisim.Com Set(Sinan) ile alakalı olarak yasal olarak işlemler en yakın zamanda başlatılmış olacaktır, bu konuda Hukuk danışmanız tarafından gerekli ön hazırlıklar yapılmaktadır.

Bu konu ve mesajlar sadece Kamuoyu ve IRCRehberi kullanıcıları bilgilendirme amaçlıdır.


Saygılarımızla,
ÖMER ÇELİK(Sekershell Int. Hizmetleri – Owner)