Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Haziran 2020, 22:04   #1
Lareina
spring will never be again..
Lareina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Www.Trsohbet.Com Genel Sorumlu Yardımcı Ve Help Departman Lideri KayzerSoze İle Röportaj

Sevgili ircrehberi ailesi sizler için bünyemizde bulunan başarılı help departmanı yöneten @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile güzel ve samimi bir röpartaj gerçekleştirdik keyifle okumanızı dilerim , kendisine tekrardan teşekkür ederim
.


Lareina: Öncelikle İrcrehberi.net adına röportajı kabul ettiğiniz için teşekkür ederim , saygılı KayzerSoze nasılsınız ?

KayzerSoze: Merhaba, bende öncelikle herkesi saygı ve sevgiyle selamlıyarak başlamak isterim.. Rica ederim, çok şükür sağlık sıhhatımız yerinde, içerisinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte en önemli olanda bu diye düşünüyorum..

Lareina: Bize kendinizi tanıtır mısınız ?

KayzerSoze: Tabiki kısaca tanıtacak olursam, ismim Mert dış ticaret sektöründeyim, aslen İzmirliyim işim gereği güzel ülkemin farklı şehirlerinde olabiliyorum.


Lareina: Çok güzel, ilk irc hayatınızla nasıl tanıştınız ?

Kayzersoze: Teşekkürler, bu soru beni çok eski yıllara götürdü.. 90'ların sonu oyun arkadaşlarla oynamak için gittiğimiz internet cafede masaüstünde buldugum mirc programına girerek, yabancı sunucularda ingilizcemi geliştirmek amacıyla başladı maceram..

Lareina: Güzel bir amaçla başlamış , etkisi oldumu ?

KayzerSoze: Kesinlikle, konuşma açısından pek bir katkısı olmasa da pratikte grammer ve yazışma olarak çok faydasını gördüm. IRC maceramın geri kalanına ışık tutan komutlara ve irc nin diğer özelliklerine olan ilgimin temelleride o zamanlarda atılmaya başladı.

Lareina: Şuanda bulunduğunuz sunucuda genel sorumlu yardımcısı ve help departman liderisiniz sunucunuz nasıl bir yönetim anlayışına sahiptir, ve farklı projeler varmı ?


KayzerSoze: Mutlaka bu kadar ilgi ve alaka görülen bir platform için sürekli projelerimiz var ve olmaya devam edecektir. Help kökenli olduğum için disiplin ve hiyerarşik düzene bağlı bir yönetim biçimini benimsiyorum ve mümkün mertebe bu çizgide bir yönetim anlayışı uygulamaya çalışıyoruz.

Lareina: Teşekkür ederim.Bir diğer konumuz help şüphesiz öncü ve saygın isimlerdensiniz neden help departmanını seçtiniz ? Help nedir ?

KayzerSoze: Tecevvünüz için teşekkür ederim.Help en temelde bir kültürdür, kendi dinamikleri olan kendi felsefesi olan bir departmandır. Helpi seçme nedenim , komutlarla uğraşmanın sunucu için faydalı işler yapmanın bana keyif vermesidir. Ve şu kesinlikle yadırganamazki help sunucuya her daim belkemiği olmuştur ve deneyimli donanımlı yöneticiler/kullanıcılar yetiştirmiştir. Böylesi önemli bir görevin bir parçası olmak çok gurur verici.

Lareina: Helpi diğer departmanlardan ayıran özellikler nelerdir ? Bu konuda beğendiğiniz isimler var mı

KayzerSoze: Help pek çok departman gibi sunucuya destek vermek için emek harcayan gönüllülerden oluşan bir departmandır. Ancak diğer departmanlardan farklı olarak daha çok disiplin , emek ve bilgi tecrübe ister. Beğendiğim isim olarak Kenan kardeşimi söyleyebilirim, uzun zamandır istikrarlı ve başarılı bir şekilde devam ediyor.

Lareina: Az zamanda olsa sizin bünyede yer aldim gerçekten bu konuda profesyonelsiniz. Bu kapsamda helper adaylarına neler tavsiye edersiniz ?

KayzerSoze: Teşekkür ederim, helpteam olarak ben ve ekibim elimizden geldiğince işimizi en iyi şekilde yapmaya çabalıyoruz. Helper adayları başta biraz zorlansalarda, o zorlukları aşıp mantığı ve kültürü çözdükleri zaman çok doğru ve faydalı bir iş yaptıklarını anlayacaklardır.
Bunun için ilk tavsiyem sabır ve azimli olmalarıdır. Çalışmayı, emek harcamayı ve insanlara karşılıksız yardım vermeyi severek yapan herkes iyi birer helper olabilir. Bu özelliklere sahip arkadaşlar çıktıkları bu yoldan vazgeçmesinler. Ve sürekli kendilerini yenilesinler.


Lareina: Çok güzel dediniz. Helpten ötürü bu departmanda size ayrı saygı ve sevgi var , sebebi nedir ?

KayzerSoze: Bence bu karşılıklı iletişim ile oluşan bir durum. Ne ekersen onu biçersin misali.. Bende aynı şekilde tüm ekibimi çok seviyorum ve hepsine saygı duyuyorum.

Lareina: Kesinlikle herşey karşılıklı. Helpe emek verdiğiniz boyunca unutamadığınız bir anınız varmıdır ?

KayzerSoze: Helpe başladığım ilk dönemlerde o dönem radikal bir karar alındı ve help ekibini sıfırdan oluşturmak için tüm sunucunun katılımıyla global helper sınavı yapıldı, o sınavda en yakın rakibime 2 kat puan fark atarak 1. olup genel sorumlu atanmıştım..

Lareina: Gerçekten çok güzel başarı tebrik ederim. Help departmanları sizce günümüzde hangi seviyedeler ?

KayzerSoze: Teşekkür ederim, şu bir gerçek ki bu tarz sohbet platformları olduğu sürece help her daim kilit rol oynayacaktır. Çünkü günümüzde help sadece kanala girip komut yardımı yapılan bir departmandan öte; bilinçli kullanıcı yetiştirme , donanımlı yönetici eğitimi gibi pek çok görev üstleniyor. Bu önemli misyonla birlikte,günümüzdeki help departmanları üstüne kat be kat katarak yükselişe geçtiler. Bitti denilen help tekrar çağa ayak uydurarak yoluna emin adımlarla devam ediyor..

Lareina: Çok güzel denize aşık olmak bilirim deniz tutkusunu insanda.Extra olarak ilgilendiğiniz profesyonel bir alan varmıdır?

KayzerSoze: Az önceki sorudada belirttiğim üzere, geçmişte profesyonel olarak basket ve yüzmeyle ilgilendim. Bu dallarda yarışmalarım madalyalarım var.. Ama şuan işim harici başka herhangi bir dalla profesyonel olarak ilgilenmiyorum.

Lareina: Forumları takip edermisiniz , ircrehberi hakkında neler düşünüyorsunuz ?

KayzerSoze: Forumları bilgi edinmek, ve irc dünyasında help dünyasında neler oluyor neler bitiyor öğrenmek için takip ediyorum, ancak paylaşım vb konularda çok aktif olamıyorum. ircrehberi çok sevdiğim forum sahibi ve birbirinden değerli ekibiyle güzel işler yapıyor. Kısa zamanda güzel bir kitleye sahip oldular ve bu bence gayet iyi bir başarı. İşini hakkıyla yapan tecrübeli bir forum.

Lareina: Cevaplarınız için en içten samimiyetimle teşekkür ederim sizi tanımak keyifli ve güzeldi , eklemek istediğiniz bişey varmı ? Yeniden help departmanına katılabilir miyim acaba :)

KayzerSoze: Son sorudan başlayayım , seve seve katılabilirsin. Helpi seven, help için hevesli olan, helpte görev almak isteyen herkese kapımız açıktır ve başımızın üstünde yeri vardır. Söylenecek herşeyi konuştuğumuzu düşünüyorum. Bende aynı şekilde çok keyif aldım, ircrehberi olarak benim nezdimde helpe olan ilgi ve alakanız içinde ayrıca teşekkür ediyorum.
________________


Size kafamda bir hüküm giydirmedim bayım. çünkü benim kafamda cezanız idamdı. ama sizden kafamda dahi öldüremeyecek kadar nefret ediyordum. Çünkü ölüler kokardı ve zihnimde ölünüzün kokusunu dahi istemiyorum.

Konu Lareina tarafından (02 Haziran 2020 Saat 09:09 ) değiştirilmiştir..