@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
haklısın kardeşim, user sorunu yok. Sosyal medya 2000'lilerin popülasyonunu kırdı tabi ki, ama web ve mobil üzerinden anonim sohbet edebilmek hala çoğu insanın tercih ettiği bir yol. Bizim sunucumuzda da bolca user var ve bunların çoğu aslında IRC tabanlı sohbet ettiklerinin farkında değiller. Kısacası, kullanmasını bilirsen, devam :)
Alıntı:
birsevda Nickli Üyeden Alıntı
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
musaadesi olursa ek olarak 1 - 2 cümle de ben eklemek isterim.
Siz en çok user girişinden dem vurmuşsunuz şahsım adına şunu söyleyebilirim müşterilerimde zaten isteyenler yazacaktır zaten. User girişinin azaldığı felan yok şuna da emin olun user kazanmak user tutmak bu biraz sizin bilgi ve birikiminizle alakalı bir olay. Sonuçta eş dost ile bir yere kadar gider sonrasında ise size google ve sosyal medya ile user çekmeniz gerekecektir ki bunu siz bilgi vs. ile yapamıyorsanız dışardan bizim gibi kendi çapında insanlardan destek alacaksınız. Ha benim bütçem buna yetmez diyorsanız kusura bakmayın da siz o zaman sunucu açmayın.Yoksa hala yeni nesil de ircye meraklı çünkü irc de hala kimliği gizli tutma olayı var ki bu en çok hoşlarına giden olay. Şunu derseniz anlarım mirc kullanan yok buna eyvallah derim ama söz konusu web üzerinden girişler olunca şuan çalıştığım 9-10 sunucunun gayet iyi user girişi. En az günlük user girişi 1 K nın üstünde bu durumda şunu diyebiliriz irc bitmedi bizler gelişemedik dışarıdan destek de almak istemıyoruz ki user girmiyor bunu derseniz size eyvallah der susarım. Ama bana irc bittiğini demeyin irc küçük çaplı sunucular için bitmiş olabilir çünkü hem gelişmedikleri için hemde google vb. mecralardan user çekemedikleri için.
Yukarı da konu başlığında anlattığım olaya da gelince aslında bakarsanız irc den görüntülü sohbet sitesi de olabiliyor, canlı yayın sitesi de olabiliyor vb. bir çok sitede de konuşma mesajlaşma aracı olarak da kullanılabiliyor. İrc nin temel mantığı da bu zaten insanların mesajlaşmasını sağlamak. Hatta bulabilirsem Whatsapp, skype ve telegramın yazılımcılarının mantık olarak ircyi aldığını da yabancı forumlarda okumuştum. Bulursam buraya linki de koyacağım.
Kısaca işin özetine gelirsek irc bitmedi bizler gelişemedik. Yoksa user sayısı da arttı kullanıcı sayısı da arttı. Wesselam..
Ek olarak belirteyim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Lütfen Üye Olmak için TIKLAYIN...]
sunucusuna gidin bakın bakalım kaç user var keza adını da fazla duymadıgınız bir mekan. Ben reklam olsun diye vereyim. İrc.HybridIRC.com |