Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03 Ekim 2022, 10:19   #12
Zeytin
Zerya
Zeytin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
ZaLim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tebrik ederim yüreği güzel insan, bana göre bir insan imkanları dahilinde hem çok okumalı hem de gezebilmeli, gidebilmeli. Siz de gezip görmeyi seven birisiniz, kitaplarla da aranız iyi. Biraz klişe olacak ama çok gezmek ile çok okumak arasın da ki fark'ı anlatabilmen mümkün müdür?
Merhaba, hoş geldiniz.

Amerikan'lı yazar Jack Kerouac, "Yolda" isimli kitabında diyor ki;

"Gökyüzü geniş, hayat kısa, hayaller sonsuzken yol özgürlüktü. Yol dostluktu, maceraydı; sonsuz olasılığın toplamı, yaşamın kaynağıydı. Yolun sonunda aşk vardı, söz vardı, ses vardı; başlangıçlar hep şen, hep heyecanlıydı. Hızla giden bir arabanın dikiz aynasına yansıyordu hayatın anlamı, öyle bir şey varsa tabii; tan kızıllığında, gecenin bağrında, bir dostun yanı başında. Hareket halinde olan için ölüm yoktu, tasa yoktu; devinim vardı sadece. Yıldızların altında, hızla giden arabaların arka koltuklarında, kaçak atlanan tren vagonlarında, çadırlarda, barakalarda, uzak diyarlarda yaşam vardı ve yaşam kutsaldı. Yüreklerindeki coşkuyu daracık dünyaya sığdıramayanlar, yollarda şahlandı. Nereye olursa... Kıvrak ve neşeli bir caz melodisi gibi, çılgınlıktı hepsi ve tüm gerçekler, hızla giden bir aracın tekerleklerini öpen asfalt misali önlerine seriliverdi. Yaşam yazılacak bir şiirdi ve beklemezdi."

Bana göre okudugunu gezip gördüğün deneyimlediğin zaman muazzam oluyor. Sadece okumak veya sadece gezmek yetmiyor ama gezmenin, yeni yerler, yeni insanlar, yeni mekanlar tanımanın hazzı hiçbir şeyde yok. Günün sonunda çok büyük bir kazanımla mutlu oluyorsun. Yorgunluk umrunda bile olmuyor. Elbette bunların hepsi imkanlar dogrultusunda olabiliyor. Kişinin imkanı ve zamanı varsa kesinlikle gezmeli, görmeli, yasamalı...

Teşekkür ederim

________________

Eski bir kadınım ben,
Siyah-Beyaz fotoğrafları,
45'lik plakları özlüyorum...
Yine bir gül nihal alıyor gönlümü
eteklerim uçuşarak vals yapıyorum..
Beyoğlu'nda gezerken Pera'yı düşlüyorum
Yelpaze ile serinlemek,
Naif birkaç sözcükle ısınmak istiyorum.
Yüzüne bakmaya utandığım,
elimi tutmaya kıyamayan,
Aşklar hayal ediyorum...
Eski bir kadınım ben,
İnce bir dantel gibi işlemeden hayatı,
Ölmek istemiyorum...