Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25 Mayıs 2020, 14:08   #16
Loverman
Loverman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

konuşurken, yazarken seçtiğimiz kelimeler ve tarzımız bizim kendimizi insanlara tanıtma yolumuzdur ve onların bize karşı olan davranışları da bizim üslubumuza göre şekillenir. devamlı ters konuşan biri başkaları da onu tersleyince şaşırmamalıdır mesela.

bunun yanı sıra üslubumuzla kendimizi de etkileriz. devamlı öfkeli, hararetli konuşarak, küfür ederek kendimizi iyice gaza getiririz mesela. oysa öfkelenince bile sakin konuşmayı denersek negatif enerjimizi başkalarına bulaştırmadan daha çabuk sakinleşmek mümkün olabilir.

işin sosyolojik boyutunda en göze çarpan konu ise kadın-erkek eşitliği herhalde. günlük hayatta devamlı kadını aşağılayan kelimelerin kullanımı, cinsel aşağılamalar içeren küfürler, şakalar, sevişmek gibi işteş bir eylemi tanımlarken bile kullanılan agresif kelimeler bir süre sonra farkında olmadan bunların normalleştirilip içselleştirilmesine sebep olur.

sonra o toplumda mastürbasyon yaptığı için dahi vicdan azabı çeken kadınlardan kadın cinayetlerine uzanan bir yelpazede sorunlar başgösterir. oysa bir cinsten bahsederken takınılan kibar üslup insanı düşünmeye zorlar, o konudaki çifte standardı veya ikiyüzlülüğüyle yüzleştirir. bu yüzden “amaan, dilimize böyle yerleşmiş”, “şaka da mı yapmayalım” deyip boşvermemeliyiz.

________________

bende dahil bilmiyorum aga ne zaman başladı, ne zaman bitti.. / neyi ne kadar sevdiysem, o kadarı gitti.