Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Eylül 2022, 21:40   #29
Regex
Özel Üye
Regex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
SeRKaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Forum ne için var Kendi sitenin reklamını yapmak için var
Alıntı:
SeRKaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Forum ne için var Kendi sitenin menfaatini Kendi sitenin reklamını yapıp çıkmak için var
Burada bir düzeltme yapalım. Forum, en azından bu forum, yukarıda alıntıladığım her iki defa üzerine basa basa söylediğiniz gayeyle kurulmuş bir platform değildir. IRC forum siteleri insanların bir araya gelip, IRC sunucularını tanıtmalarından ziyade bu sunucuların duyurulması, olumlu ve olumsuz yönlerinin tartışılabilmesi, haksızlığa uğradığını iddia eden kullanıcıların sesini duyurabilmesi, öte yandan; teknik boyutuyla IRC daemon, mIRC Scripting, Web vb. konularda yardım alabilmesi için kurulmuş platformlardır.

Ancak IRC forum siteleri, en azından IR özelinde somutlayarak konuşayım; ek olarak her tür konu başlığı içerisinde insanların fikir ve düşüncelerini belirtebilecekleri; zaman geçirip, diğer etkinliklerde rol oynayabilecekleri global bir mecra/sosyal ağdır.

Yani forumun tek işlevi sizlere tanıtım olanağı sağlamak değil, bilakis sunucular ile iş birliği/ortaklık kurarak karşılıklı etkileşim devinimi oluşturabilmektir. Nitekim bir forumun rakibi başka bir forum, bir IRC sunucusunun rakibi de başka bir IRC sunucusu olabilir ancak! Eğer size özel bir kategori alanı oluşturmuş, sizi desteklediği sunucular statüsüne dahil etmiş bir foruma "ya ben ya o" mentalitesinde bir seçim hakkı sunuyorsanız, bana göre, esas talihsiz olan budur.

Not: Konu sahibi arkadaşımızı da sizi de bilfiil tanımıyorum. İyi forumlar.

________________

  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.