IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


6Beğeni(ler)
  • 1 Post By YGT
  • 1 Post By Sim
  • 1 Post By Renommier
  • 1 Post By ConteS
  • 1 Post By AntepLi
  • 1 Post By coLder


 
 
Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2022, 23:23   #1
BuzGibiKadın
Aurora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 17 yaşindaki haline öğüdün ne olurdu?

17 yaşindaki haline bir öğüt verecek olsan bu ne olurdu?
________________

~ umαrım şízσfrєnímdír vє hєpíníz hαчαl ürünüsünüzdür...:a56:
 
Alt 04 Eylül 2022, 23:26   #2
BuzGibiKadın
Aurora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Yorulursan kendine yaslan, kimseden medet umma.)

________________

~ umαrım şízσfrєnímdír vє hєpíníz hαчαl ürünüsünüzdür...:a56:
 
Alt 04 Kasım 2022, 17:04   #3
YGT
YGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

olum rahatına bak .d affetme affedersen sıkıntı .d jsjsj

 
Alt 04 Kasım 2022, 23:07   #4
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

o camdan atlayip cikma djckfn

________________

Hope. . . ✨
 
Alt 04 Kasım 2022, 23:10   #5
Schmiss
Renommier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

________________

17 yaşindaki haline öğüdün ne olurdu?
 
Alt 04 Kasım 2022, 23:10   #6
Standart

Bildiğini Oku Eylül .)) sakın vazgeçme harikasın işte böyle

 
Alt 04 Kasım 2022, 23:25   #7
Standart

Fenomen Ol.

________________

"Milliyetçilik milleti olmayanlar için,Faşizmdir.."
 
Alt 04 Kasım 2022, 23:52   #8
84d k!d 50(0
coLder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

telafi imkanı yitirilmiş çocukken içine düşülen bir hatanın kabulü mü bu? yoksa bugüne duyulan bir öfkenin kökünü fark ediş mi? bilemedim öğüt niye verilir? hani sık sorulan sorular vardır ya sık düşülen hatalar vardır kafa karışıklıkları falan işte bunları berraklaştırmak bunlara saplanıp kalmamak için bunları tecrübe etmiş olandan etmemiş olan tecrübesize bilgi aktarımıdır öğüt bence öğrenilmiş öğütülmüş zihinde un ufak edilmiş bir tecrübenin henüz onu ağzında demir bir leblebi gibi çevirip duran birine ona vakit kazandırmak adına kendince püf noktalarını göstermektir öğüt gerçi bir yara izi bin nasihate yeğdir ya orası da ayrı öte yandan yetişkin insanların kendilerini çocukluklarından ayrı görmesi bir tür çocukluk gibi de geliyor bana sanki gençlikte çocuklukta yaşlılıkta başka başka insanlarmışız gibi düşünmek bu insanlara kendince yol göstermek biraz tuhaf değil mi ? kendi gençliğinden kendi çocukluğuna verdiğin nasihatin ne anlamı olur yaşlılığından gençliğinin kulağına fısıldadığın pişmanlıklarının kendi geçmişine ne katkısı olabilir? materyalsiz ..... gibi bir şey bu bir dalın en ucunda olgunlaşmış bir inciri görüp alamamak gibi bir şey bu hatta o inciri kuşlar tarafından yendiğini görmek gördükçe de hayıflanmak belki alabilirdim diye belki de yetişkinlerin birbirlerine kendi yanlışlarını yara izlerini göstermesi ve bu yolla sosyalleşmek istemeleri bu yanlışlar ve yara izlerine neden olan olayları yaşama ihtimali olanların da bundan ders çıkartması amaçlanıyor bu bağlam da belki ilk bakışta akla yatkın gelebilir ama üzerine düşünüldüğünde aslında tecrübe üzerinden toplumsal bir tahakkümün pekiştirilmesinin itaatin sorgulamaksızın kabul edişin de ruha yapışan bir kene gibi buradan beslendiğini görürsünüz ben nasihati hep insanın taze taze yiyemediği bir b*k* bayat bayat başkasının önüne sürmesine benzetirim geçmişte yaptığımız aptallıklarımıza verdiğimiz bir ad olarak düşünürüm fakat bu başka bir düzey çünkü nasihat edenle edilen aslında farklı farklı kişiler değil aynı kişi yok aslında aynı kişi de değil nasihat eden nasihat ettiğinin eseri hey bana öğüt veren arkadaşım ben olmazsam sen olmazdın biliyor musun? sen benim omuzlarıma oturmuş beni hafife alıyorsun hiyerarşik bir düzlemde beni küçük görüyorsun neden? söyleyeyim çünkü kendinden memnun değilsin? hoşuna gitti mi? alın size çocukluğumdan orta orta yaşıma bir nasihat birçok insanın kendisinin hayal kırıklığı olduğunu biliyoruz kandırmayalım birbirimizi velhasıl kelam insan bir bütündür bölünemez hattı müdafaa yoktur hayatı müdafaa vardır gayesi olmayanın gayreti beyhude gayreti olmayanın gayesi laf salatasıdır ve olmuşla ölmüşe çare yoktur çünkü ikisi de geçmiştir geçmiş her her şey kişinin artık heybesindedir heybeden çıkması gerekirse çıkar haybeden çıkarsa lüzumsuzdur

çok bilmişliğin törpülenmediği için dediklerim başkaları için daha uygun diye düşünebilirsin hayatın sana sunduklarını birçok kişiden önce fark ettiğini biliyorsun ama yavaşlamayı öğren kimseden rol çalma evlat olduğunu unutma ve son birşey 25 yaşında gülüşü herkesten farklı bir kişi yakınlarında hayatındakilerin tek keşkesi olacak .

________________

İɴꜱᴀɴʟᴀʀ ʏᴜ̈ᴋꜱᴇᴋ ᴍᴇᴠᴋɪʟᴇʀᴇ ᴜʟᴀꜱ̧ᴛıᴋᴄ̧ᴀ ᴛᴀɴʀıʟᴀꜱ̧ᴛıᴋʟᴀʀıɴı ᴢᴀɴɴᴇᴅᴇʀʟᴇʀ ᴅᴜ̈ꜱ̧ᴛᴜ̈ᴋʟᴇʀɪ ᴢᴀᴍᴀɴ ɪɴꜱᴀɴʟıᴋʟᴀʀıɴıɴ ᴅᴀ ᴇʟᴅᴇɴ ɢɪᴛᴛɪɢ̆ɪɴɪ ɢᴏ̈ʀᴜ̈ʀʟᴇʀ..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:23.