IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Merak Ettikleriniz Merak ettiğiniz tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2021, 14:59   #1
Standart Parfümü Kim Buldu ?

Parfümler kozmetik sanayinde şampuan, deodorant, sabun, pudra ve krem gibi çeşitli kozmetik ürünlerine hoş koku vermek amacıyla kullanıyor. Aynı zamanda temizlik malzemelerinin güzel kokması için parfüm yine kullanılıyor.

Doğanın güzel dokularını vücudumuza taşımanıza aracı olan bu parfüm çeşitli sıvıların birbirlerine karıştırılması ile oluşuyor. Parfümlerin olmadığı eski dönemlerde kokulu tütsü ve yağlar büyücülerin, sihirbazların ve din adamlarının güçlerini simgelerdi.

Fakat ortaçağ geldiğinde insanlar temizliğin ve kokunun önemini anlamışlardır. Bu sayede birçok hastalıktan korunduklarının farkına varmışlardır. Koku kullanımı hızla artmaya başlamıştı. 1390′da sedir ağacı. biberiye, terebentin ve alkolden üretilen ünlü macar kolanyası doğdu.

Rönesans döneminde ise koku kullanımı artık çılgınlığa dönüşmüştü ve zenginliği simge ediyordu. Aklınıza gelebilecek herşey parfümlenmeye başlanmıştı. Aynı zamanda Osmanlı Devleti bu gelişmelerden etkilendi Eski Mısır’a bakacak olursak parfüm zenginliğin simgesiyidi.

Kısaca parfüm çok eski çağlardan beri kullanılıyordu. Araplar, Çinliler, Hintliler, israiloğulları ve Kartacalılar tarafındanda kullanıldı. Kokulu bileşiklere parfüm formüllerine kutsal kitaplardada rastlanırdı. 17 ve 18′inci yüzyıllarda Fransa’da parfüm endüstrisi oldukça gelişmiştir.

Özellikle Fransa’nın Grasse bölgesi parfüm endüstrisinin kalbi merkezi haline geldi. Yirminci yüzyıla baktığımızda parfümler muhteşem şişelerde bir sanat eseri haline gelmişti. Parfümler vücut kokularını kapatmak amacı ile değil artık insanları kişiliklerini belirlemek amacıyla kullanılmaya başlanmıştır.

Alıntı
________________


"Gitme!" diyebilecek kadar güçlü olmalı insan.
Çünkü, hiç kimse kaybettiklerini unutabilecek kadar GÜÇLÜ değil..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:03.