IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Merak Ettikleriniz Merak ettiğiniz tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 11 Eylül 2021, 14:57   #1
Standart Anahtarı Kim Buldu ?

Anahtar tarihin en önemli buluşlarından birisidir, evimizi kilitleriz, saklamak istediğiniz el eşyaların kutularını kilitleriz, arabamızı kilitleriz ve benzeri birçok şey kilitleyebiliriz. Peki hayatımızda bu kadar önemli yer tutan kilitle anahtarı kim buldu ?

Mısırlılar milattan önce 2000′li yıllarda kilit ve anahtarı bulmuştur. Mısırlılar anahtarı bulduğunda ahşaptan oluşan devasa anahtarlar ve kilitler vardı. Tarihteki kilidin nasıl çalıştığını merak ediyorsanız şu şekilde; kilitleme işlemi sürgü üzerindeki deliklere pin takılarak yapılıyordu. Pimlerin boşa çıkartmasını sağlayan T şeklindeki çizim ise kilidi açma işlemini gerçekleştiriyordu.

En çok kullanılan kilit çeşitleri ise kılavuz tipi olmuştur Eski Romalılar da bu kilitleri tercih etmiştir. Günümüzde kullanılan birçok kilit kılavuz tipi şekilindedir. Joseph Bramah İngiliz asıllı bir mucitler denilebilir öyle bir kilit yaparken bunu hiç bir hırsız çözememiştir. Aynı zamanda kilitler çok sağlam ve karmaşıktır.

Günümüzde ise teknolojinin ilerlemesiyle mekanik kilitler değil elektronik kiliter önem kazanmıştır. Parmak izi okuyan göz retinası tanıyan avuç çok iyi bilen insan sesini ayırt edebilen kilitler bulmuşlardır. Bu kilitler sayesinde güvenlik en üst seviyede tutulmaktadır.

Alıntı
________________


"Gitme!" diyebilecek kadar güçlü olmalı insan.
Çünkü, hiç kimse kaybettiklerini unutabilecek kadar GÜÇLÜ değil..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:42.