IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Merak Ettikleriniz Merak ettiğiniz tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Eylül 2021, 17:45   #1
Standart Kardan adamın ilginç tarihi

Kardan adamın ilginç tarihini biliyor musunuz?
Buzdan bir Forest Gump gibi kışın en soğuk günlerinde bize arkadaşlık eden kardan adamın hikayesi oldukça eski. Tarihin hangi noktasına bakarsanı bakın bir kardan adama rastlamanız mümkün.
İlk kartpostalların birinde beliren kardan adam, 1800'lü yıllarda çekilen ilk fotoğraflardan birinin de kahramanı! Kardan ada,m dünyanın her yerinden ve insanlığın daha eski çağlarından beri bizimle birlikte...
Ortaçağ'da gerçek bir fenomen olan kardan adamlar, büyük bir titizlik ve incelikle yapılırdı. Dışa vurumun son derece kısıtlı olduğu bir çağda, kar bedava dağıtılan bir sanat malzemesi gibiydi.
O dönemde kardan yapılan heykeller arasında romantik bir yürüyüş yapmak, çiftler arasında oldukça popülerdi. Bu kardan heykellerin bazıları o zamanlar 19 yaşında olan ünlü Michelangelo'ya aitti. 1494 yılında Michelangelo, Floransa hükümdarının sarayının bahçesinde kardan adam yapmak için davet edildi.
1511 Mucizesi ise, Ölüm Kışı denilen ve hava sıcaklığının sıfırın altında olduğu yıl gerçekleşti.
Brüksel şehri kardan adamlarla kaplıydı. Bu şaşırtıcı tablo tüm sokak başlarında bir şeyler anlatan, kızgın, öfekli, politik mesaj veren kardan adamlardan kaynaklanıyordu.
İnsanlar hükümete karşı tepkilerini kardan adamlarla anlatmayı tercih etmişti. Sanatsal özgürlük ve fikirlerin kar sayesinde dışa vurumu, bahar gelip Belçikalılar sel baskınlarıyla mücadele etmeye başlayıncaya kadar sürdü.
Kardan adam, 1690 yılındaki Amerikan tarihinin en kanlı olayı olan Schenectady Katliamı'nda da yer alıyor.
New York'un dışında kalan Schenectady Kalesi, o yıllarda tehdit altında olan bir flemenk yerleşim yeriydi.
Kaleyi korumakla görevli askerler kendi yerlerine birer kardan adam koyarak gözden kaybolduktan sonra Fransız Kanadlı ve Amerikan Yerlileri'nden oluşan bir grup asker üç hafta boyunca dize kadar yükselen karların içerisinde yürüyerek kaleye gelip 60 köylüyü öldürdü.
Eğer kardan adamların zamanının geçtiğini duyarsanız, endişelenmeyin; son günlerde patlayıcı kardan adamların bugün hala yapıldığını duyduk.
1818 yılından beri her yıl İsviçre, Zürih'deki insanlar kışın bitişini ve baharın gelişini kardan adamları havaya uçurarak kutluyor. Nisan'ın 3. Pazartesi günü, Sechseläuten tatili, Böög adındaki pamuktan kardan adamların içerisine dinamit yerleştirilerek fırıncılar, demirciler ve diğer esnaflar tarafından tüm şehirde dolaştırıldıktan sonra tahta parçaların üzerine yerleştiriliyor.
St.Peter klisesinin çanları 6 kez çaldıktan sonra tahta parçaları ateşe veriliyor. Kardan adam patladığında ise kış resmen sona ermiş oluyor.
________________


"Gitme!" diyebilecek kadar güçlü olmalı insan.
Çünkü, hiç kimse kaybettiklerini unutabilecek kadar GÜÇLÜ değil..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:26.