IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Radyo Extra Sanal Radyoculuk hakkında aradığınız her türlü bilgi, makale ve sunumlara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 27 Ağustos 2021, 20:42   #1
Standart Radyo da sesler yayına neden gecikmeli gider ?

Bir Çok Radyo Hosting Paketleri Müşterilerinin Merakı Yayınlara Sesler Neden Geçikmeli Gider Bu Yazımızı Dikkatli Bir Şekilde Okumanızı Tavsiye Ederiz..

Yayındaki yayın (DJ) veya kısmen Auto Dj yayınları internet kanalından radyohostingpaketleri sunucumuza gönderir.Göndermiş oldugunuz ses sunucuda peki neden geç gider geç gitmenin sebeplerinden birisi dinleyicinin dinleme yöntemi ve internet hızıdır

Örnek olarak vercek olursak şöyle tanımlayabiliriz. Yayıncı 128 kbps ile bir yayını saniyede ortalama 14 kb veri gönderimi akışı ile radyo sunucusuna aktarır. Dinleyici belirlemiş olduğu dinleme yöntemine göre bu yayın ara belleğe yani hafızaya indirir. Bu süreye ara bellek süresi denilmektedir. Windows media player kullanan bir dinleyicinin ara bellek süresi yaklaşık olarak 10 ila 15 saniye arasındadır . bu ara bellek süresi kişinin yani dinleyicinin internet bağlantısına göre değişiklik gösterebilmektedir media player kullanan bir dinleyici radyonuzu örnekteki 128 kbps ile dinlerse ve internet bağlantısıda iyi durumda ise yapılan yayını ortalama olarak 20 ila 40 sanıye arasında bir geçikme ile dinleyebilir.

Peki bu geçikme radyo hosting paketleri ile ilgili bir durum mu ?

Bu yayın Geçikmesinin radyo hosting paketleri ile yakından uzaktan alakası bulunmamaktadir. Eger dinlemeyi gerçekleştirdiğiniz playerler örnek:media player belleğe alma işlemlerini yapmasalardi internet bağlantı hızına göre yayında sık sık kesilmeler gerçekleşirdi. Bellekleme sayesinde playeriniz (media player, winamp gibi ) yapılan yayini öncesinde indirir ve yayın gidişhatına göre yani akışına göre geçikmeli bir şekilde size dinletir.

Playerların Ortalama Bellekleme Süreleri Nelerdir ?

Windows media player için 10 ila 15 saniye içersinde bir ara bellek
Winamp player’lar için 5 ila 10 saniye içersinde bir ara bellek
Flash playerler’lar için 2 ila 5 saniye içersinde bir ara bellek
Diger Dinleme sistemlerinin ara bekleme süreleri daha farklıdır..
________________


"Gitme!" diyebilecek kadar güçlü olmalı insan.
Çünkü, hiç kimse kaybettiklerini unutabilecek kadar GÜÇLÜ değil..
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:34.