IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi  
 sohbet
derya sohbet


Yurt Dışında Yaşam ve Eğitim Yurt dışında eğitim görmek yada yaşamak isteyen vatandaşlarımız için, Vizeler, Green Card, Eğitim, Yerleşim ve benzeri konulara bu başlık altında ulaşabilirsiniz.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2022, 11:04   #1
Sim
civciv~🐥
Sim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Green Card Sağlık Raporu

Green Card Sağlık Raporu nedir, nasıl alınır?
  • Vize randevu gününüz belli olunca görüşme gününüze iki-üç hafta kala sağlık raporu için randevu almanız gerekir. Evli olanlar eş ve çocukları için de rapor almak zorundadır. Rapor konusunu son güne bırakmamanız yararınıza olacaktır. Raporun 6 ay süre ile geçerli olduğunu bilmelisiniz. İstisnai olarak aktif tüberküloz halinde rapor 3 ay geçerlidir. Zira Amerika’ya giriş tarihiniz raporun süresi ile sınırlıdır. Örneğin sağlık raporunuzun tarihi 30 ocak ise 30 temmuza kadar ABD’ye giriş yapmanız zorunludur. Zira size verilen göçmen vizesi bu süre ile sınırlandırılacaktır. Sağlık raporu sadece ABD Büyükelçiliği tarafından belirlenen doktordan alınabilmektedir. Başka herhangi bir özel ya da devlet hastanesinden alınan rapor kabul edilmemektedir.
  • İlgili doktor size gelen e-mail veya formlarda yer alacaktır. Rapor kapalı zarfta vize görüşme günü teslim edilecektir. Zarfı açıp incelemenize izin verilmemektedir.
  • İran vatandaşları için bazı özel şartlar bulunmaktadır.
  • Vize görüşme tarihinde sağlık raporunuzun hazır olmaması dosyanızın işlemlerinde gecikmeye sebep olacaktır.
  • 2018 yılı itibariyle rapor için yetki verilmiş doktorlar ve adresi aşağıda verilmiştir. 2019 ve 2020 yıllarında da aynı doktorların yetkili olacağı beklenmektedir.

Sağlık Muayenesine Götürmeniz Gerekenler:

Muayeneniz sırasında doktorların şu evraklara ihtiyacı olacaktır:
  • Randevu Mektubunuz
  • Pasaport(lar)
  • Varsa aşı kayıtları
  • Kronik bir rahatsızlığınız varsa veya herhangi bir hastalıktan tedavi gördüyseniz, önemli bir ameliyat geçirdiyseniz veya psikolojik tedavi altındaysanız muayeneniz sırasında sağlık dosyanızı doktorlara sunmanız gereklidir.
  • Eğer ilaç kullanıyorsanız ilaçlarınızın isimlerini veya kutularını görüşmenize getiriniz.
  • Eğer gözlük kullanıyorsanız gözlüklerinizi görüşmenize getiriniz.
  • Hamile bayanların (veya hamile kalmayı planlayanların) göçmenlik için röntgen çektirmeleri gereklidir. Eğer röntgen çektirmek istemiyorsanız hamileliğinizin sonuna kadar sağlık raporunuz hazırlanamaz. Böyle bir durumda kendi doktorunuzla görüştükten sonra röntgen çektirip çektirmeme konusunda son kararınızı vererek ve doktorunuzun hazırlayacağı rapor ile sağlık yoklamanıza katılmanız gereklidir.

Sağlık Yoklaması ve Aşı Ücretleri:

Sağlık yoklaması ve diğer gerekli tahlil ücretleri başvuran tarafından direkt olarak yetkili doktorlara ödenecektir.

Standart toplam ücret 270 dolar olup, kan testleri, idrar testleri, röntgen ve muayene ücrete dahildir. Eğer TB için balgam testleri, uyuşturucu veya hamilelik testileri gibi ek tetkikler gerekli olursa ek ücretler talep edilebilir.

Aşı ücretleri 20$ ile 200$ arasında değişmektedir.

Muayene Sırasında:

Sağlık yoklaması, sağlık geçmişinizin incelenmesi, fiziksel muayene ve (15 yaşının üzerindeki başvuru sahipleri için) göğüs röntgeni, kan ve idrar tahlillerini içermektedir. Sağlık geçmişiniz ve almakta olduğunuz ilaçlar ve tedavilerle ilgili bilgileri muayene sırasında vermeye hazırlıklı olunuz. Amerikan göçmen vizeleri için gerekli sağlık yoklamaları ile ilgili daha detaylı bilgiyi Hastalık Kontrolü ve Önleme Merkezi (CDC) websitesinde bulabilirsiniz.

Aşı Şartları:

12 Yaş ve üzeri herkes için COVID19 aşısı zorunlu hale getirilmiştir. DSÖ onaylı aşılardan 2 kere aşı olmak yeterli sayılmaktadır. Rusya Sputnik aşısı onaylı aşılardan değildir. Aşı olmayanlara sağlık raporu ve dolayısıyla vize verilmemektedir.

Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik Yasası, göçmen vizesi başvurusunda bulunanların vizelerinin verilmesinden önce belirli aşıları (listesi aşağıda verilmektedir) olmalarını şart koşar. Muayeneyi yapan doktorların her başvuran için aşağıdaki aşıların yapıldığını ya da belirtilen aşılardan biri veya daha fazlasının yapılmasının tıbbi açıdan uygun olmadığını doğrulamaları gerekmektedir. Gerekli aşıların listesini CDC web sitesinde bulabilirsiniz. Doktorlara yardımcı olunması ve göçmen vizesi başvurusunun sonuçlandırılmasında gecikmelerin önlenmesi için, sağlık muayenesi esnasında aşı kartlarının hazır bulundurulmasi gerekmektedir. Vize başvurusunda bulunanların, eğer varsa, aşı kayıtlarının bir suretini almak için düzenli olarak gittikleri sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekmektedir. Eğer bir aşı kartınız yoksa, gideceğiniz doktor, sözkonusu şartın yerine getirilmesi için gereksinim duyabileceğiniz aşıları sizinle beraber belirleyecektir. Doktorların tavsiyesi üzerine ve belli bazı durumlarda aşı şartlarından vazgeçilmesi mümkündür. Yaşınızı, geçmişteki tedaviler ve halihazırdaki sağlık durumunuzu dikkate alarak belirtilen aşılardan hangilerinin tıbbi açıdan sizin için uygun olduğuna sadece doktor karar verebilir.

Muayeneden sonra:

Sağlık yoklamanız sonuçlandıktan sonra doktorunuz sağlık raporunuzu size kapalı bir zarfta verecektir. BU ZARFI AÇMAYINIZ. Zarfı görüşme gününüzde yanınızda getiriniz.

Çekilen röntgenler size bir CD’de verilecektir. Bu CD’yi görüşmenize getirmeyiniz. Ancak CD’yi Amerika’ya ilk seyahatiniz sırasında yanınızda taşımanız gereklidir.

Doktorunuz size DS 3025 aşı formunu da verecektir. Bu formun aslı kapalı zarfın içinde sağlık raporunuza zımbalanmış olacaktır. Kendi kopyanızı kaybetmeyiniz ve bu formun birkaç adet kopyasını yapınız çünkü Amerika’da bu kayıtları birçok yerde talep edebilirler.

Amerika’ya ilk girişiniz sırasında sağlık raporunuz en fazla 6 (altı) ay önce hazırlanmış olmalıdır. Göçmen vizenizin geçerlilik süresi sağlık raporunuzun geçerlilik süresiyle sınırlandırılacaktır. Aktif tüberküloz sebebiyle “Class B1 (TB)” olarak tanımlanan sağlık raporları, doktorun raporu imzaladığı tarihten itibaren 3 ay, herhangi bir hastalık veya sakatlık listelenmemiş sağlık raporları da imza tarihinden itibaren 6 ay geçerlidir. Sağlık raporunuzun geçerlilik süresi size verilen dört dilde açıklamalar fornumun sağ üst köşesindedir. Dosyanız “idari işlemlere” tabiyse, veya işlemleriniz eksik evraklardan dolayi uzarsa, sağlık raporunuzun geçerlilik süresi vizeniz basılmadan sona erebilir. Böyle bir durumda, vizeniz basılmadan önce sağlık raporunuzun tüm bölümlerini yenilemeniz ve yeni raporunuzu ibraz etmeniz gerekecektir.

alinti
________________

Hope. . . ✨
 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Kapalı
Refbacks are Kapalı





Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:16.