IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi

IRCRehberi.Net- Türkiyenin En iyi IRC ve Genel Forum Sitesi (https://www.ircrehberi.net/)
-   YKS (https://www.ircrehberi.net/yks/)
-   -   YKS Baraj Puanları Düşürüldü (https://www.ircrehberi.net/yks/81575-yks-baraj-puanlari-dusuruldu.html)

Artist 10 Ağustos 2021 17:43

YKS baraj puanı düştü
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün yaptığı açıklamada, genel başarının düşük olduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) baraj puanlarında düzeltmeye gidilmesini önermişti.

Öneri sonrası harekete geçen Yükseköğretim Kurulu (YÖK), konuyla ilgili çalışmasını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunmuştu.

Öğrencilerin büyük bir heyecanla beklediği o haberi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu.

YKS BARAJI DÜŞTÜ

Twitter üzerinden açıklama yapan Erdoğan, YÖK'ün 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırdığını belirtti.

TYT'DE 140, AYT VE YDT'DE 170 OLDU

Erdoğan, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır. Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Cumhur İttifakı olarak gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Mevcut hesaplamada baraj puan TYT için 150, AYT için 180 olarak uygulanıyordu.

alinti

Sterben 10 Ağustos 2021 18:23

YKS Baraj Puanları Düşürüldü
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi Twitter hesabından yapmış olduğu paylaşım ile bir süredir konuşulan YKS baraj puanlarının düşürüldüğünü duyurdu.
Kısa süre önce sizlerle paylaşmış olduğumuz bir haberde YÖK'ün YKS baraj puanlarının düşürülmesi yönündeki önerisini Cumhurbaşkanlığı'na sunduğunu aktarmıştık. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa süre önce Twitter hesabından yapmış olduğu duyuru ile baraj puanlarının düşürüldüğünü resmen duyurdu.
Açıklamalarına, "Genç kardeşlerime bir müjde vermek istiyorum" şeklinde başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yüksek Öğretim Kurulumuz, 2021 YKS tercih sürecinde merkezi ve ek yerleştirmeye ilave bir ek yerleştirme yapılmasını kararlaştırmıştır. Bu ilave ek yerleştirmede baraj puanı TYT’de 140, AYT ve YDT'de 170 olarak uygulanacaktır" ifadelerini kullandı. Normal şartlarda TYT için 150, AYT ve YDT için ise 180 baraj puanı bulunuyordu.
Erdoğan, açıklamalarının devamında ise "Yapılan bu önemli değişiklikle birlikte üniversite tercih sürecinin tüm kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Peki siz, YKS baraj puanlarının düşürülmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Alıntıdır.

Beatrice 10 Ağustos 2021 19:20

Baraji gecemeyenler için güzel haber

TheMountain 10 Ağustos 2021 19:26

baktılar geçen yok böyle bir şey yaptılar


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:19.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

Copyright ©2019 - 2023 | IRCRehberi